Ibland gör jag verkligen inte de mest smarta valen. Att jag har börjat spela Ys Origin på PC (köpt via Steam) är i och för sig inget dåligt, men snart kommer jag göra mig av med mitt datorbord. Smart, hur fan ska jag då kunna spela? Hur tänkte jag nu? Ställa burk och skärm på golvet och spela på det sättet? Det kanske funkar. Men trots att jag visste att bordet skulle ryka så kunde jag inte hålla mig. Jag gillade verkligen Ys Seven och jag behöver spela mer av den här serien. Det är på tiden liksom.

Ys Origin har, precis som Ys Seven, ett fartfyllt stridssystem som verkligen tilltalar mig. Jag springer ensam genom ett stort torn (jag valde yxsvingande tjejen Yunica) där ingen strid tar för lång tid, men där inget heller är för enkelt. Bossarna är ganska kniviga, även på Normal, och jag dör 3-4 gånger innan taktiken sitter. Fast nu har jag dött ett antal gånger på ett visst ställe – bland vanliga fiender! Tror inte jag är underlevlad, det brukar jag sällan vara. Men åh så frustrerande det är! Stängde nyss av då min puls blev skrämmande hög. Annars är det just den här typen hack’n’slash som jag behövde just nu. Kanske går det bättre imorrn när jag lugnat ner mig lite.

En av flera bossar som tar ett tag att slå.