japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Den där känslan

Det känns som en käftsmäll. Eller en spark, rätt i solar plexus.

Hur underbart det kan vara, när man upptäcker ett nytt spel, hör ett par låtar ur soundtracket och genast importerar ett exemplar. Man ser att spelet släpptes i Japan för nästan exakt 2 månader sedan. Man läser på nätet att det ännu inte finns några planer på att släppa spelet i väst, men att saker kan ändras. Och det är då som man gör något.

Om du älskar japanska rollspel precis som jag kan du dra ditt strå till stacken och göra din röst hörd. Skriv på denna namninsamling så att vi utanför Japan också kan få ta del av Square Enix senaste skapelse till Nintendo 3DS, Bravely Default: Flying Fairy. SKRIV DITT NAMN HÄR!

Med artwork som denna får jag magont av att tänka att jag kanske aldrig får besöka den här världen.

Jag har redan beställt soundtracket. Det var oundvikligt efter att jag hört bara ett par låtar. Så ja, musiken kommer jag alltid ha med mig, men jag vill ha upplevelsen. Jag vill ge spelutvecklarna mina pengar, men tack vare dumma regionbestämmelser för 3DS:en så finns risken att det aldrig blir verklighet. Men – under kan ske! Det skedde med Xenoblade Chronicles, The Last Story och Pandora’s Tower. Det kan hända igen. Det MÅSTE hända igen. Annars går jag sönder.

När spel har sån här musik, då upplever jag en fysisk längtan. Det är som olycklig kärlek. Nånting finns där ute, men jag kan inte få det. Det gör så ont, det verkligen skär i hjärtat på mig.

Musiken finns att köpa hos CDJapan.

Ni som läser detta, snälla, skriv på namninsamlingen! Och sprid ordet! Vi RPGamers måste göra vad vi kan!

4 kommentarer

 1. Micke

  Har skrivit under, men dessvärre är det väl som alla andra petitions. Det kommer inte betyda ett smack. Hoppas det kommer ändå. =)
  Micke skrev nyligen: Games I’m looking forward to in 2013

  • Anna

   Den kan inte ha legat uppe hur länge som helst, med tanke på att spelet släpptes i Japan för 2 månader sen imorgon. 🙂 Men, om de når 10000 så skickar de ju in den till SE. Man kan ju iallafall göra sitt bästa! 😀 Square Enix är ju också ett av de väldigt stora bolagen så man tycker ju att deras spel borde dyka upp här. Fast nu när spelet verkar vara unikt och supermysigt så kanske de skiter i det. 😛 Vi får ju mest bara hit titlar som man kunde klarat sig utan. >_< Men jag vägrar ge upp hoppet än! Tack så mycket för att du skrev på! 🙂

 2. JRPGeek

  Att ge upp hoppet nu är nog för tidigt 🙂
  Var ju inte så länge sedan det släpptes i Japan men blir en sign från mitt håll ändå.
  Stort plus på musiken! Mitt ex med läckert slipcase står och väntar på att bli öppnat i hyllan 😛
  Köpte det mest för att spelet är lite FF-relaterat (och jag samlar på Final Fantasy).
  JRPGeek skrev nyligen: Årets Japanska Rollspel 2012 – Plats 21

  • Anna

   Du har ju förstås en väldigt bra poäng. 😀 Det har bara gått 2 månader sedan spelet släpptes i Japan, och i vissa fall kan det ta närmare ett år innan spel hittar utan för Nippons gränser. 🙂
   Så nej, jag har inte förlorat hoppet, men får jag chansen att visa Square Enix att jag mer än gärna vill köpa deras spel så gör jag det. 😀 Kul att höra att du också skrivit på. Tack!

   Åh, musiken! Alltså, denna Revo, frontman för Sound Horizon, han är en ny idol för mig. Hans musik är som en makalös blandning av exakt den sorts spelmusik som jag gillar. Här finns verkligen ALLT, vilket gör att man kanske inte placerar honom lika lätt som vissa andra (tänker på Sakimoto, Shimomura eller Sakuraba) – but damn!, den här mannen! O_o Jag bugar och faller på knä! Borde beställt två ex av soundtracket på en gång… Nåja, kanske köper ett till senare. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑