japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Som Final Fantasy borde vara

Äntligen är jag hemma och kan lyssna på Bravely Default: Flying Fairy’s soundtrack! Det är omöjligt att beskriva hur bra den här musiken är. Kompositören Revo, som jag aldrig hört talas om innan, har all min respekt. Jag vill verkligen att ni ska förstå hur magiskt det är att höra hans kompositioner. Jag vill att ni ska höra det jag hör, men jag förstår att det kanske sällan funkar så. De flesta kan förstås uppskatta bra musik, men får ni samma känsla som jag? Transformerar melodierna ert inre? Känner ni er smått plågade men samtidigt djupt euforiska? Tappar ni hakan över att varenda låt är perfektion?

Tittade på en trailer för spelet tidigare idag. Det verkar så otroligt genomarbetat och härligt. Suck… Allt jag vill är bara att få en bekräftelse på att det kommer till väst, om så bara USA! Jag har googlat runt på nätet, men inte hittat nånting. Som bäst finns bara spekulationer. Men det hjälper inte mitt trånande hjärta. Den bästa julklappen jag kan få i år är ifall Square Enix utannonserar att de kommer ta hit spelet. Eller om de åtminstone avger det som ett nyårslöfte…

Här kan ni själva se hur superdupermysigt Bravely Default: Flying Fairy ser ut att vara.

Visst känns det som en efterlängtad blandning av Final Fantasy V, IX och XII? Det är ju SÅHÄR jag vill att Square Enixs rollspel ska vara! Med vacker tecknad grafik, söta karaktärer och ja, allt det där som avarten Final Fantasy XIII saknade, typ. Älskar att jobbsystemet är tillbaka och jag kan inte komma över det faktum att flickan med det långa bruna håret, Agnes tror jag hon heter, påminner väldigt mycket om prinsessan Garnet. Och ja, jag måste få göra er ännu mer sugna på soundtracket, så att ni skaffar det. Finns hos CDJapan! Köp! NU!

Oki, jag har fått prata av mig tillräckligt nu. För den här gången…

(Psst, ni har väl inte missat att skriva på namninsamlingen för att få spelet lokaliserat?)

6 kommentarer

 1. mattias

  Hoppas också det kommer till väst.
  Är inte mycket för handhållet men man gör ju undantag! 🙂
  mattias skrev nyligen: Ta fan vid hornen

  • Anna

   Vet du, jag var inte heller mycket för handhelds tidigare. 😀 Men så kom det så många bra titlar på PSP och även DS och många rollspel gör sig otroligt bra i det lite mindre formatet. (Tänker på Chrono Trigger, Brave Story, Jeanne d’Arc, Final Fantasy IV, Radiant Historia med flera.) Nu längre räds jag inte de bärbara rollspelen (även om Valkyria Chronicles till PSP var en besvikelse).
   Nej, det här MÅSTE komma till väst! Jag kommer få psykbryt annars! Och det orkar jag inte med. -_- Vill ju bara ge Square Enix mina pengar…
   Tack för din kommentar!

 2. mattias

  Hehe, jag förstår frustrationen.
  Själv håller jag på dö av nyfikenhet av vad Monolith Games håller på med för Wii U-rpg. För det verkar ju som de har något hemligt projekt på gång där. DET hoppas jag kommer till väst! 🙂
  mattias skrev nyligen: Ta fan vid hornen

  • Anna

   :O GÖR DE?! OH vad spännande! 😀 Med tanke på att Xenoblade Chronicles sålde bättre i både EU och USA i jämförelse med Japan, så kanske de VILL släppa spelet i väst. 😀

 3. Micke

  Oh, fan? Det är Revo som gör musiken? Då är jag helt klart intresserad. Väldigt intresserad, han är nämligen med i ett Japanskt band jag lyssnat väldigt mycket på, Sound Horizon. Som typ är lite fantasy inspirerade.


  Den har jag lyssnat rätt mycket på. Älskar när den drar igång vid 40sek. Sången kan man ignorera om man vill, älskar hur alla instrument går ihop och sångens takt. OHhh!
  Micke skrev nyligen: I must watch Pacific Rim!

  • Anna

   Schysst jävla låt! 😀
   Känner inte till Sound Horizon sedan tidigare (lyssnar alldeles för lite på vanlig japansk musik), men tydligen är det ju nåt stort att det är Revo som gjort musiken, eftersom de skyltar med det.
   Och jag är SÅ imponerad av den här killens känsla för musik. Det är verkligen ett soundtrack man bara MÅSTE ha!
   Får nog spana in Sound Horizon lite mer också, diggar! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑