japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Flykt till fantasin

Det är inte så att jag har brist på spel att spela. Skämshögen är relativt stor och 2012 kommer en hel del spel som kommer kräva min tid. Ändå gör jag det här. Återvänder – till något välkänt. Beprövat. Bekvämt. Nostalgiskt.

Senaste gången jag spelade Final Fantasy VII var efter att ha klarat av Crisis Core i april 2008. Frestelsen blev helt enkelt för stor och att ta del av historierna efter varandra på det sättet fick mig att öppna upp ögonen ännu lite mer för vad som sägs emellan raderna. Och nu sitter jag här igen, med kontrollen i handen. Även om man är väldigt bekant med vad som kommer att hända och hur saker kommer att utspela sig, så gör jag små förändringar varje gång jag spelar. Jag tror dessutom att jag redan råkar vara aningen överlevlad…

Så vad hände med Wild ARMs 3? Det är inte bortglömt. Det ska också klaras av. Men jag blev bara så otroligt sugen på FF VII och tja, jag har alltid återvänt till det spelet med jämna mellanrum sedan jag spelade det första gången i oktober 1999. Det var dags nu. Nästan 13 timmar på två dagar, varav ca 9 idag. Det har börjat bra! 🙂

Fanart jag tecknade 11 november 1999. Tittade på en liten originalbild i färg i SuperPLAY. Dvs, inget kalkerande!

 

4 kommentarer

 1. Fredrik

  ” Jag tror dessutom att jag redan råkar vara aningen överlevlad…”

  Redan? 😛
  Jag vet inte riktigt vilken level mina karaktärer är, men är på väg ner i kratern. Tror det är runt level 50. Jag skulle gissa att du redan är level 20 eller 30? ;P

  • Anna

   Som du kan se i ”just nu spelas”-widgeten här till höger så är jag level 22. 😉 Jag har ju inte haft problem med en enda boss hittills. Vissa av mina magier har nog levlats tidigare än tänkt också. :O Men det skyller jag på att det tog Yuffie 30 minuter att dyka upp en jävla skog, så du kan ju tänka dig hur många strider jag hann med…

 2. Gnoit

  FF7 är alltid ett trevligt spel att återvända till återvände till det senast i år, men slutade spela på cd2 när jag gav mig på FF9 istället då jag redan klarat 7an nio gånger tidigare.
  Gnoit skrev nyligen: Sly Cooper and the Thievius Raccoonus

  • Anna

   Jag förstår. 🙂 9 gånger är ändå ganska mycket! 😀 Hur många gånger har du spelat om FF IX?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑