japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Is this real life?

Jag minns känslan från december förra året, när Square Enix presenterade Final Fantasy VII till PS4. Eller snarare PC-versionen av 1997 års största spelsuccé till PS4. (Med andra ord, en konvertering av en konvertering. Hur mycket sämre kan det bli?) Besvikelsen var enorm och jag var bara en av alla gamers och Square Enix-fans som fick internet att brinna.

Jag, liksom många andra, kände mig grundlurad och det verkade som att Square Enix totalt saknade respekt för alla oss som i åratal har kastat pengar på deras produkter – vissa bra, andra sämre. Kanske var det här allt som Japans största rollspelsutvecklare hade att erbjuda – ett föraktfullt leende och krav på betalning?

Men nånstans ville jag inte släppa taget. I vintras pratade jag om mina förhoppningar på en remake som kunde komma 2017, när det då är 20 år sedan dåvarande Square skrev spelhistoria. Och det är sällan jag får rätt i mina förhoppningar (Suikoden 6 och Wild ARMs 6, var är ni?!), men jävlar. Idag hände det. På riktigt. På fullaste allvar. Inget skämt, inget hån, inget ”haha, nu drog vi dig allt vid näsan, för att vi är stora och mäktiga och för att vi kan!”.

Final Fantasy VII kommer till PS4.

Trailern gav mig rysningar. Gåshud. Sånt jag knappt har känt på år och dagar. Det här kan bli riktigt bra, men det kan förstås gå käpprätt åt helvete. Fast jag vill tro det bästa. Jag vill tro att Square Enix har lyssnat på oss fans och verkligen gör allt de kan för att remaken ska vara minst lika bra som originalet. Det är en mäktig och svår uppgift de har framför sig men skelettet finns redan. En grym story som nu kanske kan få ett ännu matigare manus och mer realistiska dialoger.

Får jag önska så vill jag att de behåller de gamla klassiska striderna. FF VII är lika med ATB, jag vill inte ha nåt jävla realtidstjafs – lämna det till FF XV. Där finns plats att testa nya saker, men den här remaken, den handlar bara om att värna om och respektera det spel som tog Square Enix till där de är idag.

(Om någon av er undrar varför jag inte har skrivit på länge så är svaret: Final Fantasy XIV. Men mer om det i en annan blogg, som inte ska dröja alltför länge, jag lovar!)

9 kommentarer

 1. Micke

  Jag som inte ens är ett stort fan av FF7gå fick rysningar imorse. Det kändes så overkligt. Men nu känner jag mest hajp. Detta ska bli väldigt spännande att följa.
  Micke skrev nyligen: E3 2015: The show so far

  • Anna

   Jaså du gillar inte sjuan så värst? Remaken kommer ju innehålla en del förändringar, kanske kommer du gilla det mer då. Oh yes, the hype is real. 😀

 2. Jerry Olsson

  Trailern såg otroligt bra ut! Inte konstigt att den ”broke the Internet”. Till slut kan jag äntligen spela och upptäcka Final Fantasy VII! 🙂
  Jerry Olsson skrev nyligen: E3 2015. Vinnarna och förlorarna.

  • Anna

   Jag tycker iofs att du ska spela originalet först. Känns liksom viktigt att man ska uppleva det innan man ger sig på en remake som kommer skilja sig en del från spelet från 1997. Och det kommer ju snart till PS4, så det är bara att ladda ner, tycker jag. 🙂 Det är ett relativt kort spel, spelas på ca 35-40 timmar.

 3. Sporny

  Vilken underbar känsla! Jag grät och skrek av lycka! :’D

  • Anna

   Haha, äntligen får vi FF7-fans vad vi förtjänar! 😀

 4. opkij

  Åhå! Så det är i FF14s värld du har befunnit dig sista tiden. Själv lyckades jag missa att se avslöjandet av remaken live och vaknade dagen efter till nyheter som Shenmue 3 blir av, FF7 Remaken, Last Guardian är inte nedlagt osv, det var svårt att ta in allt det samtidigt och det känns fortfarande overkligt att det blir av efter alla år!

  Några ”drömspel” som finns kvar att göra är såklart Suikoden 6, Valkyrie Profile 3 och lite mer långsökt kanske Chrono Break, hehe.

  • Anna

   Ja det är ju det! Det plus skola, men nu är det sommarlov och då har jag spelat så mycket som jag bara orkat. XD Du får ursäkta att jag ramlade bort från bloggen igen. Men hoppas kunna producera en del kul FF XIV-material att posta här.

   Åh, jag såg inte heller livesändningen av FF7-remakens utannonsering. Jag läste det först på nätet som ett rykte men vågade inte hoppas på det då, sen kom den riktiga nyheten. My god. Trailern ger mig fan rysningar. Hoppas de ser till att göra det förjävla bra nu också!

   Du, jag håller med dig på alla punkter om vilka andra serier man hoppas återupplivas. 😀

 5. Carita

  Jag hade det på PS1, jag spelade tills min röv domnade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑