japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Så många spel, så lite tid

Tid är ju alltid en bristvara och även nu, när jag har lite downtime från skolarbetet, så kämpar jag med att få dygnets timmar att räcka. Jag hinner helt enkelt inte spela allt jag vill.

Först och främst fokuserar jag större delen av min tid på ett spel som ska recenseras senare. Samtidigt har jag hittat tillbaka till Diablo 3 och njuter av att kuta runt med min brutala Crusader, som har 50% chans att critta och som dessutom gör 515% critical damage. Roligt är bara förnamnet.

Min Crusader

I förrgår började jag nosa på Final Fantasy XIV igen. Spelade lite i slutet av sommaren 2013, men hann inte komma särskilt långt. Nu tänkte jag ge det en chans till, så i tisdags spenderade jag timmar på att finslipa min karaktärs utseende (valde rasen Hyur och skapade en kvinnlig gladiator). Även fast jag bara har hunnit spela litegrann (är blygsamma level 6), slås jag av att den vackra världen känns varm och inbjudande. Och någonstans spelar jag ju fortfarande Golden Sun: The Lost Age, men det ligger halvt på hyllan just nu.

Sen finns det ju titlar från andra genrer som jag också vill spela. Till exempel Ori and the Blind Forest som visserligen är ett plattformsspel, men det påminner smått om Child of Light. Spelet har en förtrollande visuell stil och musiken gör mig alldeles pirrig inombords. Kolla in den här trailern så förstår ni kanske varför jag suktar.

Vill också prova Cities som ska vara ett bättre alternativ till Sim City, och så vill jag förstås spela Shelter 2. Ja, som ni märker har dygnet alldeles för få timmar för att jag ska kunna mätta min speltörst.

7 kommentarer

 1. Jerry Olsson

  För det första tycker jag att det är häftigt att du som är Sveriges främste JRPG-expert, köttar rejält i Diablo 3. Hur många timmar har du ägnat åt det spelet totalt så här långt?

  När det gäller ämnet ”så mycket spel, så lite tid”, så har det året börjat rätt intressant för min del.
  Jag har investerat mig i en Playstation 4 och jag har ägnat åt mig dryga 60 timmar åt Dragon Age Inquisition. Ett väldigt mäktigt rollspel med grym dialog men kan bli lite uppreptivt ibland.
  Nu kastar jag mig fram och tillbaks mellan Rouge Legacy, Resident Evil HD Remastered och Oddworld: New & Tasty, desstuom har jag påbörjat Left Behind som är en prequel till The Last Of Us. (jag köpte The Last Of Us: Remastered för 200 kr på PSN till PS4 för jag kunde inte motstå). Innan jag fyller år så kommer ju dessutom Bloodborne, som jag har förhandsbokat.

  Att ta sig tid att spela när man arbetar som man gör – eller i ditt fall studerar – det är inte så enkelt. Särskilt om man har en växande skämshög. ^_^

  Sen vet jag att både du och jag längtar efter Xenoblade Chronicles X som borde komma snart. Det lär ta många speltimmar att ägna åt!

  Jag instämmer med dig: det finns alldeles för få speltimmar för att släcka ens speltörst. Helt otroligt att man fortfarande har speltörst fast man har spelat i snart 30 år.

  Tack för ett intressant inlägg! Jag ser fram emot att läsa din recension av det spel du spelar just nu,
  Jerry Olsson skrev nyligen: Mina tre första teckningar i år 2015. (Polychromos)

  • Anna

   Tackar. 🙂 Jag har spelat lite drygt 282 timmar av Diablo 3 sedan jag startade 2012. Just Crusadern har jag spelat med i 139 timmar.

   Du har hunnit med en imponerande mängd spel hittills i år! Och fler lär det bli. Kul att höra att du hinner mycket spel, trots att du är en arbetande pappa. 🙂

 2. opkij

  Haha, tänk den som fick bli kallad ”Sveriges främste JRPG-expert”! Jag har inte spelat Diablo 3 själv men det låter som en vinnande kombo det där, hehe.

  Ori and the Blind Forest känns svårt att motstå så det lär bli ett köp i framtiden här med!

  • Anna

   Haha, ja jag vet inte om jag förtjänar det direkt. 😉 Diablo 3 är roligt. Man spelar det ju inte för storyn direkt utan för the epic l00t. 😉
   Ori är ett fantastiskt vackert spel, grafiken är så nära en animerad film som jag nånsin har sett i spelsammanhang och musiken är otrolig. Men jag är ganska ringrostig när det kommer till plattformsspel och jag har ännu inte vant mig med att man i använder B-knappen för att spara, A för att hoppa och X för att attackera. Jag trycker på B av gammal vana för att hoppa, vilket resulterar i att jag dör en massa. Och blir skitförbannad på köpet. 😉 Så det tar nog ett tag innan jag spelat igenom det. Men rekommenderar det ändå varmt!

 3. Micke

  Ja, det finns verkligen så otroligt mycket att spela. Och så lite tid att spendera på det. Skulle själv vilka testa Final Fantasy XIV, men är inte så glad för spel med månadskostnad. Plus som sagt, man ska ha tid… Låter för övrigt grymt med Diablo. Hoppas du har skoj. 🙂
  Micke skrev nyligen: How am I doing?

  • Anna

   Nej, det är ju inte jättekul att det är månadskostnad, men jag kan nog avvara det för ett bra spel. 🙂 Nu var det ett tag sedan jag spelade Diablo 3 och istället har FF XIV fått betydligt mer uppmärksamhet. Snart är jag level 30! 😀 Så visst kan man säga att jag har skoj. ^__^

   • Micke

    Jo, jag velar ju fram och tillbaka själv. Kan väl också undvara det, tycker bara inte riktigt om det. Jag såg ju hur syrran och kompisar slängde pengar på World of Warcraft och hur jag förbannade dem. Hehe.
    Men får se om man hittar det billigt, så kan man ju testa det i de där 30 gratis dagarna. =)
    Micke skrev nyligen: Games I want in 2015

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑