japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

En vecka fylld av spelmusik

Förra veckan gick i spelmusikens tecken – något som inte händer alltför ofta. På tisdagen fick jag komma på förhandsvisning av dokumentären Blip Blop – från Super Mario till symfoniorkester, som jag sedan gästbloggade om hos POW. I lördags visade Kulturstudion även spelmusikkonserten Score från i höstas och den finns på SVT Play till och med 6 februari. På fredagskvällen fick jag gå på releasekonsert och höra 80-mannakören Orphei Drängar samt Myrra Malmberg framföra spelmusik i Tyska kyrkan, tack vare en inbjudan från Johan Köhn, som sköter spelmusik.net. Efter konserten köpte jag skivan, men den finns förstås på Spotify också.

Fick sedan via en användare på Twitter veta att Falcoms musik numera finns på Spotify (hurra!). Medan jag satt och lyssnade på soundtracket till Ys Seven sökte jag runt och lyckades snubbla över något riktigt oväntat. På Spotify finns Yasunori Mitsudas skiva an cinniùint – vilket alltså är soundtracket till ett av de allra första rollspelen till PS2; Tsugunai: Atonement. Spelet sålde inte så bra och fick därför inget officiellt soundtrack, så Mitsuda släppte musiken under sitt eget skivbolag Sleigh Bells. Det är hur som helst ett fantastiskt soundtrack, fyllt av de keltiska tongångar som han är så känd för. Lyssna och njut!

3 kommentarer

 1. Jerry Olsson

  Jag älskade Score såpass mycket att jag stundtals fick tårar i ögonen. (När Zelda-medleyn och operamusiken ifrån Final Fantasy VI dök kunde jag inte hålla tillbaks tårarna)

  Jag tycker faktiskt att fler spelbolag borde släppa ut spelmusik via streamingstjänster som Spoitfy – det är ju trots allt 2016 nu. Tänka sig att lägga upp en spellista med originalmusik ifrån spel som Final Fantasy IX, Ocarina Of Time, Chrono Trigger eller Super Mario Galaxy. Det vore ju helt episkt. <3
  Jerry Olsson skrev nyligen: Recension: Alien Isolation.

 2. opkij

  Ja det var minsann en riktig spelmusiksvecka det!

  Vad kul att du fick gå på en förhandsvisning av blip blop, jag var rätt trött efter en heldag på retrogathering men jag såg både den och score- konserten innan jag somnade på kvällen. Riktigt mysigt när dom visar sånt här! Final Fantasy IX musik på SVT, vem kunde trott något sådant, hehe.

  Fin liten text du skrev om blip blop och jag håller såklart med, den var bra även om det var mycket dom inte hann ta upp, den var (som alltid) riktad till folk som inte är särskilt insatta så det mesta är sånt man redan vet. Jag gillade speciellt partiet där man fick se Two Feathers studion, om du inte har lyssnat på det innan kan jag rekommendera soundtracket till Hammerwatch som dom har gjort, Pens and Swords är favoritlåten där!
  opkij skrev nyligen: Top 5 Xeno items part 3

 3. Ollie

  En liknande lista på nya gaminglåtar hade varit riktigt kul.
  Ollie skrev nyligen: Sen lunch – Bästa tipset

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑