japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Äntligen ett avslut

På senare tid har det varit svårt för mig att spela klart spel. Jag undrar lite vad det beror på. Kanske har det att göra med att jag inte gillar ”avsked” från spel jag älskar. Kanske har det att göra med att jag numera är så van vid Final Fantasy XIV, ett spel man kan spela lite närsomhelst och hursomhelst, en värld där det alltid kommer nya saker att utforska. För jag har spelat ohemult mycket FF XIV. Och jag som aldrig sett mig som en person som varken gillar att spela på PC (visserligen kör jag med kontroll) eller att spela online med andra. Fast jag antar att man kan ändra sig när det kommer till rätt spel.

Men det innebär inte att jag ogillar att spela single player-rollspel. Tvärtom. När Final Fantasy XII nyligen släpptes till PS4 så var jag bara tvungen att börja spela och loggade helt sonika inte in i FF XIV under 2-3 veckors tid. Det var skönt att spela något med en berättelse, med ett fast mål istället för många. Det var skönt att veta att när spelet är klart, då är det klart. Samtidigt infann sig den där sorgliga känslan. Men jag har ju spelat igenom FF XII förut, så jag visste ju vad som väntade. Kanske var det därför som jag faktiskt kunde tillåta mig att slutföra det efter 113 timmar, även om jag inte hade gjort klart allt.

Nu när jag har avslutat FF XII känner jag ganska stor skuld och skam över att jag inte har spelat klart flera andra spel på det senaste året. Här till höger visar jag vad jag spelar nu och i skrivande stund visas Star Ocean 5 och Bravely Second. Det är i teorin ingen lögn. Jag har inte spelat klart dem men skulle närsomhelst kunna göra det. Men, det har gått väldigt lång tid sedan jag spelade de senast. Jag vet att jag är nära slutet i Bravely Second, vad jag håller på med där är att levla upp alla jobben till max. Bara en fix idé som jag fick, absolut inget måste, men det hindrade mig från att gå vidare och bara banka sönder sista bossen. Jag tror att jag är överdrivet överlevlad så det skulle nog inte ta så lång tid. Nästan samma sak i Star Ocean 5, där har jag fastnat i sidequest-träsket och fått för mig att jag ska göra klart allihop. Spelet i sig är kort och världen är brutalt liten för att vara ett Star Ocean-spel (besvikelsen), så jag antar att jag försöker mjölka det som mjölkas kan. Problemet är ju bara att jag har tappat den röda tråden, att det blir svårt att dra mig till minnes vad som har hänt i berättelsen och hur stridssystem och annat funkar.

Jag har ju för tusan inte ens klarat Final Fantasy XV än! Häromveckan startade jag spelet för att ladda ner någon uppdatering, och jag bestämde mig för att spela lite. Herregud, jag kom knappt ihåg vad jag skulle trycka på när jag stötte på en fiende… Breath of the Wild ligger också orört sedan en tid tillbaka och Tales of Berseria kom jag av mig i. Pinsamt! Men så ser verkligheten ut just nu, så jag antar att det bara är att gilla läget och kämpa på bäst jag kan. Det är i alla fall skönt att FF XII inte blev liggande. De andra spelen jag nämnde kommer nog inte bli färdigspelade än på ett tag, men det har inte med FF XIV att göra, utan med The Legend of Heroes – Trails in the Sky. Man kan ju fråga sig varför jag väljer att börja ett helt nytt spel när jag har så många andra som väntar. Sanningen är den att jag började spela det när det var nytt, men kom aldrig riktigt in i det. Nu när det har varit orört i flera år kändes det ändå ganska rimligt att börja i den änden. Förhoppningsvis får jag ett till avslut snart.

1 kommentar

  1. Micke Johansson

    Vad skönt och kul att se ett inlägg av dig igen. Det var ju ett tag sedan sist. Hoppas du haft det bra åtminstone, även om det inte blivit så många spel du avslutat. Så länge du har kul med de spelen du spelar, tycker jag inte du ska känna för stor press/stress runt om det.

    Nu är det iofs väldigt lätt att säga, då jag kan själv känna lite stress med de spelen jag inte spelar klart, haha.. Men vad gör man? Det kommer ju lite för mycket bra spel på en och samma gång. Förr han man ju samla sig efter ett spel, men nu kommer de ju på löpande band, vilket också är på gott och ont.

    Men jag hoppas som sagt du haft det bra, alltid kul att se lite aktivitet från dig. =)
    Micke Johansson skrev nyligen: Nu är det äntligen fixat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑