Inlägget postades först hos Pricerunners spelblogg.

Vad är egentligen en skämshög? I mitt fall är det alla rader av spel i min bokhylla som ännu inte påbörjats eller värre – som startats men inte spelats klart. Jag misstänker att ganska många gamers har det såhär. Vi köper spel för att vi vill spela dem, men tiden räcker inte alltid till och stress och skuldkänslor hänger över en.

För att få bukt på problemet finns olika sätt att hantera mängden spel som man införskaffat genom åren. Ett som jag sett andra göra är att med fast hand ta sig igenom alla titlar i bokstavsordning. Själv är jag nog av åsikten att det låter lite väl strikt och en smula svängrum kanske man vill ha. Mitt egna knep är att välja ut några titlar som jag väldigt gärna vill spela, skriver varje titel på en lapp och lägger dem i en skål. Så låter jag chansen avgöra vilket spel jag ska spela och när det är avklarat får jag dra nästa.

För att strö salt i såren så finns det ju dessutom många favoriter jag vill spela om. Funderar på att utöka mitt system och ha en skål för klassiker och en för nyheter och helt enkelt ta vartannat spel. På så sätt kanske jag kommer slippa känna mig stressad. Det är ganska skönt att ha en lösning för de stunder då jag har svårt att välja bland allt som finns.

Hur gör ni för att hantera skämshögen?