japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Den perfekta ringsignalen

Inlägget postades först hos Spelografi.

Mobilens ringsignal. Det där lilla men perfekta sättet att göra ett statement out in public. Ingen kan undvika en ringsignal. Mina känner nog 99,9998% av ofrivilliga lyssnare inte till. Självklart har jag spelmusik i min lur! Det är det enda rätta! Men det kan inte vara vilken låt som helst, inte ens mina favoriter kan få äran att spelas upp när nån söker mig. Det måste vara rätt snärt i låten, den måste börja plötsligt, nästan mitt i, om ni förstår. Dvs låtar med långa intron går bort. Två favoriter som jag använt frekvent genom årens lopp är:

En nästan perfekt låt att ha som ringsignal, man bara kastas in i melodin och den är lagom småstressig när man letar efter mobilen för att svara. En annan favorit, som jag använder för tillfället, är:

Jag hoppas ni förstår vad jag menar med att det är det ”plötsliga” som är viktigt. 😉 Den här ringsignalen har varit med mig länge nu. På ett sätt vill jag nästan inte byta den. Men ska jag nån gång spela om Star Ocean the Second Story så måste jag ju kunna ta mig runt världen utan att tro att det ringer i min mobil. Jag funderar på att byta och har efter lite funderingar kommit fram till en vettig kandidat:

Är ni som jag och pryder er mobil med vacker spelmusik? Och i så fall vad? 🙂

12 kommentarer

 1. Fredrik

  Åh. Man kanske skulle ta och byta ut Lily Allen – Fuck You mot Nier. 😀

  • Anna

   Det är ju en idé! 😀 Man kan testa och se hur det känns. Man kan ju alltid byta tillbaka som tur är. Jag har försökt att byta bort SO2-låten läääänge nu, men jag blir aldrig riktigt bekväm. Får se om Nier kan bryta den här långa repeaten. 😉

 2. Ina

  Jag har svårt för spelmusik som ringsignal, mest för att jag vill höra dem i sin helhet 😛
  Istället använder jag början av låtar som tex denna: http://www.youtube.com/watch?v=DHmYC8a_4cI
  Den börjar försiktigt vilket passar utmärkt då det allra oftast ringer när jag är hemma med telefonen på skrivbordet bredvid mig. Men låten tar även fart och blir starkare en bit in, ifall jag skulle missa den mjuka starten 😀

  Åsm inlägg!

  • Anna

   Ja, man vill ju inte ha en låt som riskerar att avbrytas när den är som bäst. ;D Det är därför Flammie är så bra tycker jag, den är så kort och repetitiv och det bästa hör man redan i början. 🙂 The Lost Forest från Nier är också ganska upprepande, därför kanske den kan funka. Men vi får se. 🙂

   Den där låten du länkade var ju awesome! 😀 Som MegaMan fast… bättre! XD

 3. Henke (spelgubben)

  Jag brukar byta ringsignal alldeles för ofta. Så ofta att jag ibland inte ens reagerar på att det är min telefon som ringer 😛

  Men har iallafall senaste månaden haft Battlefield-tema på telefonen med denna som ringsignal: http://www.youtube.com/watch?v=I5_fgv6VfXQ

  • Anna

   Åh, det var en bra låt! Tyngd i den! 😀 Älskar sånt. ^^ Men ja, det är ju lite svårt att reagera på att det ringer om man aldrig använder en ringsignal länge nog. 😀

 4. Henrik

  Just nu kör jag med Don´t Say Lazy.

  Lyckas aldrig få en tv-spelrelaterad ringsignal att låta tillräckligt högt för att jag ska höra den oavsett vart jag befinner mig.

  Men bra tips 🙂

  • Anna

   Inte tillräckligt högt? Hur kommer det sig? 🙂

   • Henrik

    Ljudfilen jag använder vill inte riktigt spelas upp så högt som jag vill :p Sedan att den befinner sig på diverse ställen gör ju inte saken bättre. Men än så länge har det funkat skitbra med Dont´t Say Lazy.

    Men skulle försöka byta ut den mot pink monsoon, EXEC EP=NOVA eller Singing Hills ~Harmonics TILIA~.

    Får testa inom kort.

    • Anna

     Härligt med Ar Tonelico-musik som spelas när det ringer! 😀 Men jag är rädd att den är för vacker och att själva svarandet kommer att massakrera tonerna. ^^

 5. Piratesque

  Jag använde mig av The Moon från Ducktales ett bra tag. Den är ruggigt bra.

  • Anna

   Ah, den är skön, bra melodi. Kanske lite för ”tjutig” för mina öron bara. ^^

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑