Wii

Xtra Xenoblade

Samlarutgåvan av Xenoblade Chronicles.

Sommaren rusar fram med stormsteg men mig gör det ingenting. Det betyder bara att vi kommer närmare och närmare releasen för Xenoblade Chronicles. En glad överraskning var dels att spelet släpps tidigare (19 augusti istället för 2 september) och dessutom kommer i en exklusiv samlarutgåva – naturligtvis i begränsad upplaga. För alla dem som inte är intresserade av en massa extramaterial så finns bara spelet att köpa.

Jag är däremot inte riktigt som annat folk, som ni kanske har märkt. Jag har beställt dels det vanliga spelet och dels samlarutgåvan. Jag har inte sett så mycket media från spelet, nån trailer och lite bilder, men visst är jag hänförd. Kanske lever jag lite farligt, kanske kommer det bli precis som med Final Fantasy XIII – en enda stor besvikelse. Men än så länge lever hoppet, och det faktum att spelet bara kommer till Europa och inte till USA, gör att jag vill stötta det högst ovanliga beslutet och därav köpa två exemplar. (Vilka andra rollspel blir exklusiva för EU liksom? Sist det skedde gällde det väl Terranigma till SNES?)

Detta ser ut att vara det första riktigt mörka och vuxna rollspelet som har kommit till Wii:n under dess livstid. Det ska bli spännande att spela och desto trevligare att jag har lite semester i augusti – då kan jag spela extra mycket. Ser ni andra fram emot denna release lika mycket som jag? 🙂

Klicka för att förstora
Klicka för att förstora

 

14 kommentarer på “Xtra Xenoblade”

  1. Ja, visst ser det fantastiskt ut! 😀
   Jag har inte spelat ordentligt på min Wii på 2 år eller nåt, så jag ser verkligen fram emot detta. 🙂

 1. Jag har verkligen ingen koll på det här spelet, men vill ändå ha det tokmycket. Whut? Hur går det ihop? 😀 Kanske för att andra peppar det och det är ett Wii-spel… måste ge min dammiga klump existensberättigande… kanske? Hehum.

  Du får se till att meddela mig om det är ett värt köp helt enkelt! 🙂 Jag litar mer på dina ord om JRPGs än någon annans <3

  1. Aw, tack för dina snälla ord! 😀 <3

   Jag har börjat bli lite orolig över peppen, och ibland min egen pepp. Vi vet ju hur det kan sluta. O_o Jag försöker att lugna mig lite, det värsta som finns är att spela ett spel som krossar ens förhoppningar.

   Att det är till Wii är riktigt kul, jag har inte rört min vita lilla vän på en evighet nu så det här spelet kommer väl till pass måste jag säga. 😀

 2. Av någon anledning är jag ganska intresserad av det här släppet. Jag har inte spelat ett JRPG sedan FF12 (och det tog jag mig aldrig igenom) så det känns lite ovant. Men Xenoblade ser onekligen ganska läckert ut. Fast för mig kräver det nog att spelet är betydligt mer Xenogears än Xenosaga för att jag skall orka, samt att det faktiskt är bra. Den som lever får se 🙂

  1. Visst påminner Xenoblade onekligen om FF XII? 🙂 Tittar man på screenshots av karaktärer så har de en del gemensamt med dem FF XII, fast i en simplare/barnsligare tappning. Jag har ju inte läst på så mycket om spelet, vill helst bli hänförd när jag väl spelar, så jag kan inte ens gissa mig till hur Xenoblade kommer kännas och vilket typ av spel det kommer påminna om. Men jag håller nog med dig, att Xenogears-känslan vill jag hellre ha. 🙂 Nu är det snart augusti, inte många veckor kvar… 😀 Jag hoppas att vi båda kommer tycka om det!

 3. Hmm, det har jag egentligen inte reflekterat över men det stämmer nog. Jag gillar generellt den visuella designen som…. eh, snubben bakom Squares Ivalice-serie, använder sig av, så om det kommer att påminna om de spelen är jag inte den som tackar nej.

  1. Jag gillar också Akihiko Yoshidas (kollade upp hans namn! :D) artwork väldigt mycket! Förutom FF XII ligger han bakom Vagrant Story, FF Tactics, Tactics Ogre och remaken av FF III. Det är något väldigt varmt i utseendet på hans karaktärer. 🙂

 4. Jag har varit tokpepp på det här ända sedan jag första gången hörde talas om det. Precis som du så har jag inte kollat på så mycket trailers och så utan kollade mest på bilder och småklipp innan det var färdigt.

  Nu verkar det ju som att vi skall få The Last Story i väst också vilket jag är minst lika peppad på. Det var såna här spel som jag köpte mitt dammande Wii för! NU kommer de, när det är dags för nästa Nintendokonsol att lanseras, skam! Men man får vara glad för det lilla! 🙂

  1. Ja! 😀 Och Pandora’s Tower! Om allt stämmer. 🙂
   Och jag kan säga samma sak, det var sånna här spel jag hoppades skulle komma till Wii. Bättre sent än aldrig förstås, men konsolen har ju setts som en ”barn-konsol” i mångt och mycket och jag har nog inte rört den på närmare två år. (Jag räknar inte när jag spelat Mario Kart lite då och då.)
   Nu är det bara 20 dagar kvar till Xenoblade! 😀 Peppen! Tack för din kommentar! ^^

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.