Det här soundtracket är för mig en smärre överraskning. Luminous Arcs musik var obegåvad och platt och bara en enda stridslåt sken igenom mot spelets slut. Tvåans soundtrack är visserligen inte fyllt till bredden med låtar man aldrig vill sluta lyssna på, men är det något som ger karaktär så är det just stridsmusiken.

Jag vill tro att det oväntade lyftet i kvalitet kommer från Yoko Shimomura. Hon gör merparten av musiken till striderna, plus några andra låtar, och det är verkligen då som musiken lyser upp och spritter av liv. Jag har svårt att tänka mig att någon där ute skulle ogilla Yokos musik, den är verkligen varierande och det är en glädje att få höra så många olika stridsteman när man spelar. Hon besitter en förmåga att lyfta fram stress, förväntan, nervositet – ja alla de känslor man kan uppleva vid en hård fajt, och tongångarna får ofta adrenalinet att pumpa. När jag lyssnar igenom de två skivorna är det nästan så att jag vill idiotförklara mig själv för att jag så sent förstod att hon hade ett finger med i spelet. Det blir ganska självklart när man hör låtar som The Ice Shadow Witch, som påminner en hel del om Hollow Bastion från Kingdom Hearts, eller Taking a Hold of the Future!, vilken känns som tagen ur Legend of Mana.

Yoko har samarbetat tillsammans med tre andra kompositörer och ett par av mina favoritlåtar kommer från två av dem, men för det mesta är deras musik av den sprättiga och glättiga typen. Det vill säga, det som verkligen ger tyngd och en sorts vuxen mognad till Luminous Arc 2:s soundtrack, blir i slutändan Yoko. Jag tycker inte jag överdriver när jag vill titulera detta som hennes verk. För er som gillar vackra melodier fyllda av dova trummor och knäppande stråkar, kan jag varmt rekommendera detta soundtrack. Alla låtar är inte favoritmaterial, men de som är det hamnar mer än gärna på ”repeat”.

Släppdatum: 25 juni 2008
Antal skivor:
2
Antal spår:
41
Kompositörer:
Yoko Shimomura, Akari Kaida, Yoshino Aoki, Shunsuke Tsuchiya
Inköpsställe: Otaku


Fem guldkorn (endast smakprover)

Battlefield Maelstrom

The Ice Shadow Witch

Rosette Rosso

The Looming Shadow of Ruin

Taking a Hold of the Future!