japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Veckans speltriss [v 13]

Det flyter runt en spelmeme på internet. Emmy startade den och Ina hakade snabbt på. Speltriss kallas den och den här veckan ville jag också delta. 🙂 Här är min version av temat ”Airborne” och som ni märker så varierar jag mig inte så värst mycket.

Vacker ö från Baten Kaitos. Älskar regnbågscirklarna. ^^

Jag spenderade en ohygglig mängd timmar på Baten Kaitos flytande öar. Varenda en är ett litet konstverk i sig med fantastiska små detaljer och magiska platser att besöka. Kan tänkas att skaparna tog lite inspiration från Chrono Trigger?

Zeal Kingdom

Liknelsen är ganska slående, eller hur? 🙂 Det här är en av mina favoritplatser i Chrono Trigger. Atmosfären i detta, kanske världens bästa, rollspel går som rysningar genom kroppen och just denna samling himla-öar är mystiska och hemlighetsfulla. Vilket får mig att dra tankarna till Xenogears.

Aerial City Shevat

Nu minns jag inte så mycket av Shevat för det var tio år sedan jag spelade Xenogears, men jag tyckte då att det var storslaget. Kanske får det bli ett återbesök efter Mass Effect 2? 🙂

10 kommentarer

 1. Fredrik

  Nu kryper jag till korset.
  Jag har aldrig spelat Baten Kaitos.

  Jag gillar Monolith. Men just Baten Kaitos… Never happened.
  Mer korskryperier. Jag vet inte om jag klarat Chrono Trigger. *host*

  Men, det här får bli morgondagens projekt. Att hitta en speltriss. Jag har redan ett par idéer, men är för trött för att image-googla fram bilder. Behöver hitta en bra röd tråd dessutom. 😉

  • Anna

   Oh the shame! O_o
   Nej men allvarligt, det är oki. Inom Laniaismen så förlåter vi de flesta gamer-synder. 😉 Fast det är lite synd att du inte spelat det, tycker jag. 🙂 Det är ett mycket vackert spel med ett unikt och riktigt bra stridssystem.

   Det tog mig ett tag att klara Chrono Trigger med. Först spelade jag på emulator, och sen la jag av. Tog nåt år till, och sen klarade jag det på remaken till PS. Sen klarade jag det igen några ytterligare år senare på DS. 😀 Well, ingen väg är den enda rätta, bara man gör det man vill i slutändan. 🙂

   Ska bli kul att se vad du hittar på för din egen speltriss. 🙂

 2. Pierre Persson

  Oh vilka fina bilder! Blev lite sugen på att testa något av spelen. 😮

  • Anna

   Tack! 😀 Har du inte spelat något av dem?
   Jag kan starkt rekommendera allihop, de är alla personliga favoriter. 🙂

 3. Ina

  Vackra bilder! <3
  Jag tror att sambon hade Baten Kaitos när vi träffades, men att han sålde det strax efter. Han gillade det aldrig och jag var väl inte så nyfiken på det heller. :S
  Chrono Trigger har jag petat lite på, men inte dykt in i. Jag blir väldigt sugen nu efter att ha sett den där bilden O:

  • Anna

   Tack Ina! <3

   Jag ägde aldrig en SNES så min första kontakt med CT var via emulator. Jag klarade det aldrig där, utan det var först något år senare, när jag spelade CT på samlingen Final Fantasy Chronicles till PS. 🙂 Det var fantastiskt. Jag minns rummet och hur jag satt i soffan när jag klarade spelet och hur tårarna samlades i ögonen. :’)

   Har det också till DS och det var riktigt kul att spela där. Lagom små förändringar som hjälpte spelet, men jag styrde inte med stylusen, det passar sig inte. 😉 Jag tycker absolut att du ska ta chansen att dyka om du kan! 😀 <3

 4. Jon Björk

  Chrono Trigger har jag hört så mycket bra om men tyvärr aldrig spelat. Det ryktas om en version till iPhone/iPad, hoppas verkligen på det så jag äntligen får se vad alla snackar om:)

  Lite off-topic: Köpte ”Phantasy Star II” till iPhone för 7 kr i julas, känns rätt märkligt att spela ett av mina gamla favoritspel (första RPG jag testade när det begav sig) på telefonen.

  • Anna

   Du har inte en Nintendo DS? Tycker att nyreleasen till DS är riktigt bra faktiskt. Skulle själv ha väldigt svårt att spela det på en padda eller en iPhone. 🙂 Men du tyckte det gick bra att spela Phantasy Star II på den alltså? Sju spänn var ju inte mycket i alla fall!

 5. Jon Björk

  Sålde min DS strax innan nyreleasen utannonserades:(

  PSII funkar okej till iPhone eftersom striderna är turbaserade, återstår ju att se hur bra dom lyckas få till CT. Köpa en begagnad DS annars, är inte speciellt sugen på 3DS i dagsläget.

  • Anna

   Jag är inte heller särskilt sugen på 3DS:en. Får väl se om jag ändrar åsikt framöver. Det hänger lite på rollspelen. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑