japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Musikmeme #1: Speed

Jag är ett stort fan av memes och blev väldigt inspirerad av den jag nyligen deltog i. Eftersom jag älskar spelmusik så tänkte jag därför dra igång en egen meme som innehåller just detta. Den är inte tidsbestämd, dvs det här är inget jag kommer göra varje vecka eller liknande. Som en god vän sa, det är svårare att hitta musik, det kräver kanske lite mer tanke än vad bilder gör och idén med detta är ju inte att det ska vara nån press eller stress. Så, memen fortsätter när jag hittar ett nytt tema, när andan faller på helt enkelt. Den enda regeln som finns är att minst 2 men max 5 låtar får utgöra memen.

I denna meme är temat ”speed”. Det är fritt för tolkning, men beskrivningar till låtarna man har valt uppskattas, då egna tankar inte alltid är självklara för andra. Om fler av er gör denna meme, posta gärna en kommentar så kan jag länka till era bloggar. 🙂

Deltagare:
i explewd

Nu kör vi!

1) Vinden i håret, solen i ögonen, hovar mot marken, hästens frustande andetag. Det är en brådskande känsla som rycker tag i en redan från början, i ljudet av de uppjagade fiolerna.

2) Sköna minnen från den klassiska tävlings-scenen i Chrono Trigger. Jag har utvecklat en perfekt taktik för hur man vinner racet, men trots det så sitter jag alltid med andan i halsen. Snabbast vinner!

3) Jag valde denna låt för att pianot spelas så snabbt och de flinka fingrarna över tangenterna är väldigt imponerande!

4) Som en bonus slänger jag in den här låten, just för att den har en hel del tongångar gemensamt med filmen Speeds tema. ;D

Varsågoda, nu är det er tur!

4 kommentarer

 1. Fredrik

  Ypperlig idé. Lite svårt tema, men väl vald musik från din part. Jag hade definitivt plockat Shadow. Finns ett par riktigt fartfyllda melodier i det. 🙂

  Darn. Det här blir svårt att bräcka. Men jag ska försöka. 😀

  • Anna

   Tack! Kul att höra! 😀
   Aah, men kom ihåg – det handlar inte om att bräcka utan att delta! 😀 Ser fram emot vad du kommer luska fram för låtar! ^^

 2. Pierre Persson

  Kul! Ska försöka hitta på något när jag kommer hem! 🙂

  • Anna

   Vad trevligt, ska bli kul att se vad du hittar på. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑