japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Veckans speltriss [v 19]: Blue

Det är dags för speltriss och denna gång går temat i min favoritfärg blå. Efter en lång arbetsvecka så tryter kreativiteten, så det här blir blott en lista med karaktärer i blått. (Hah, där fick jag till det!) Speltrissen är en spelmeme som startade hos Emmy.

En av rollspelsvärldens bästa antagonister. När hon uppvisar sin omänskliga styrka omringad av ett blått sken är Selvaria från Valkyria Chronicles skräckinjagande. Trots det är det omöjligt att hata henne när man får reda på hennes bakgrund och öde.

En av de vackraste och mest mystiska karaktärer jag stött på. KOS-MOS är ett kraftpaket i ett vackert skal, nästan inget rår på detta vapen. Bild från Xenosaga 3, då hennes design nådde nya höjder.

Shiva - en av Final Fantasy-världens mest trogna summons, som bara blir sexigare med åren... Bild från FFX.

9 kommentarer

 1. Mattias

  Blått var det här! 🙂

  Har bara spelat ett av ovanstående spel och det är Final Fantasy. Ska dock införskaffa Valkyria Chronicles, körde demot och gillade det starkt!
  Mattias skrev nyligen: Speltriss vecka 19- Blue

  • Anna

   Bra där Mattias! 😀 Hade jag varit en sån som delade med mig av mina spel hade du kunnat få köpa ett av mina fyra exemplar av Valkyria Chronicles. ;D Fast nu är ju så inte fallet. XD Är mycket stolt över dig och att du tänker köpa spelet! Jag hoppas att du faller djupt in i det och förälskar dig precis som jag gjorde. Frågan är om du kommer kunna klå mig i tid spelad i sträck. 11 timmar på raken med 38 graders feber är mitt rekord. Are you up for it? 😉

 2. Fredrik

  Tre klara favoriter bland de blå karaktärerna.
  KOS-MOS är en ganska underskattad karaktär. Inte bara snygg till ytan, även sårbar. Selvaria delar en del av de dragen, kan man väl säga?

  Shiva – ja. Hon får mig inte att bli kall inombords iallafall. Blizzara-försök till trots. Jag smälter snarare.
  Fredrik skrev nyligen: Rollspelshistorik- eller varför jag inte gillade Dragon Age 2

  • Anna

   Tack! 😀
   Ja, KOS-MOS är ju sårbar på sitt sätt, men jag måste säga att jag minns Selvarias sårbarhet mest. Hon blev så mänsklig. Men jag gillar KOS-MOS. Så kylig, men ändå vill man ha henne nära. Man känner sig trygg när hon är med.

   Haha, akta så du inte fastnar med tungan på Shiva. ;D
   O_o >_> <_< X_x -_- ._. Oh no I didn't...

 3. Mattias


  Anna:

  Bra där Mattias! 😀 Hade jag varit en sån som delade med mig av mina spel hade du kunnat få köpa ett av mina fyra exemplar av Valkyria Chronicles. ;D Fast nu är ju så inte fallet. XD Är mycket stolt över dig och att du tänker köpa spelet! Jag hoppas att du faller djupt in i det och förälskar dig precis som jag gjorde. Frågan är om du kommer kunna klå mig i tid spelad i sträck. 11 timmar på raken med 38 graders feber är mitt rekord. Are you up for it? 😉

  Lockande utmaning! Jag måste invänta en redig feber först bara! 😀
  Mattias skrev nyligen: Speltriss vecka 19- Blue

  • Anna

   Lycka till! 😀
   Men mest av allt hoppas jag att du gillar spelet. Att du tyckte om demot låter ju väldigt lovande! 😀 Låt mig veta hur det går! ^^

 4. Jerry (Silversoul)

  Åh, vilka fantastiska bilder!
  Dessa kvinnor med så starka personligheter och karisma förtjänar absolut en sån fin behandling du gett dom.

  Jag älskar verkligen de tre bilderna, särskilt den på KOS-MOS.
  Tack underbara Anna som bjudit till denna veckas bästa speltriss.
  Utan konkurrens.
  Jerry (Silversoul) skrev nyligen: Veckans speltriss- Vecka 19 – Blue

  • Anna

   Tack Jerry! 😀 Veckans bästa vet jag inte, men jag är glad att du tycker om bilderna. Jag verkligen älskar den bilden på KOS-MOS. Hon är så söt, vacker, men ändå så dödlig, på nåt vis. 😉 Underbart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑