japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Spending my time

Efter att ha läst Emmys inlägg om tiden vi lägger ner på våra spel ville jag förstås posta en kommentar. Men när jag insåg längden på den så bestämde jag mig för att blogga min åsikt istället.

Mitt svar på Emmys fråga är nej, jag ångrar inte den tid jag har spenderat med mina spel. Inte när jag var liten och spenderade upp till 8 timmar på att försöka klara Super Mario Bros. 3 varje gång jag besökte mina kusiner. Mamma och pappa fick tjata tills jag lade ifrån mig kontrollen. Inte ens när det handlat om rent ut sagt usla spel som Unlimited SaGa, Magna Carta eller Final Fantasy XIII kan jag säga att jag ångrar mig. Det har gett mig kunskap, det har gett mig en eller flera åsikter, även om jag inte alltid spelat klart. Och även när jag plågat mig igenom ett trist spel, så kan jag känna att jag ändå vann nånting på det. Uppvisade karaktär. Eller hur man ska förklara det.

Jag har aldrig spelat spel som inte tar slut, bortsett från The Sims, men aldrig ett MMORPG. Jag vet inte om jag skulle uppleva att min tid försvann på ett annat sätt där, eftersom mina spel har en tydlig början, mitt och slut. Jag kan däremot känna att min tid försvinner framför datorn, när jag socialiserar med andra – på Twitter, i bloggar, på forum eller chat. Och det är ju den sociala biten som till stor del utgör ett MMORPG. Men min upplevelse med mina spel är privat, det är min egen tid och jag investerar den i spelet. Kanske folk som spelar exempelvis World of Warcraft upplever att tiden slösas, för att själva spelandet till slut påminner om ”slösurfande”. Det är dock en högst okvalificerad gissning.

Jag ångrar inte heller att jag skolkade då och då i gymnasiet för att åka hem och spela Star Ocean the Second Story. Det enda jag kan ångra är att jag inte lyckas klämma in lite spelande varje dag. Det ska ju förstås inte vara nåt tvång, men det skulle i alla fall vara kul om man lyckades med det. Kanske får bli ett uppdrag för augusti månad…

4 kommentarer

 1. Fredrik

  Lite lustigt att du ställer dig själv frågan Jag undrar om folk som spelar exempelvis World of Warcraft upplever att tiden slösas när många borta hos EmmyZ påpekar att det är just WoW-tidsspill de kanske ångrar. 🙂

  Annars ställer jag mig i ’NEJ’-lägret. Jag ångrar tid jag lagt ner på spel. Väldigt sällan. Eventuellt ångrar jag hur jag prioriterat _mellan_ spel, men det är en helt annan femma.
  Fredrik skrev nyligen: En resa genom Midgar, del 1

  • Anna

   Hm, jag kanske förklarade mig dåligt. Jag undrade om WoW-spelare ansåg att tidspillet var likvärdigt med det tidspill jag själv kan uppleva genom att bara sitta och slösurfa.
   ”/—/, och om det har att göra med att det påminner om ”slösurfande”. ”
   Men eftersom den meningen missförstods så kanske jag måste skriva om den. Jag gjorde det ett antal gånger innan jag postade, så att beskrivningen av min tankegång blev rätt, men det verkar inte ha hjälpt. :/ Oh well.

   But wait, du säger nej men anser att du ångrar tid du lagt ner på spel? Saknas det ett inte?
   Anyways, tack för din kommentar! 🙂

   • Fredrik

    Argh. Ja, det saknas ett ’inte’. 😀

    Hm. Ja, WoW-ande kan kanske till viss del likställas med slösurfande eller generellt socialiserande. Det är ju inte riktigt all tid som spenderas i spelet som är helt spelrelaterad.
    Fredrik skrev nyligen: En resa genom Midgar, del 1

    • Anna

     Phew! Bra, då vet jag. 😀
     Jag ändrade min egen lilla mening, hoppas den är lite tydligare nu. Bah, skulle nog låtit texten/tankarna jäsa lite mer… 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑