japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Final Fantasy XIII-2 – en trailer

För några månader sedan plågade jag mig igenom det tråkiga och stelbenta Final Fantasy XIII. Den magiska världen och dramaturgin från Final Fantasy IX var som bortblåst, det mörka temat och de psykologiska ärren i Final Fantasy VII kändes enormt avlägsna. Jag vet att många gillar FF XIII och de har rätt att göra det. Men jag kan inte ansluta mig till den skaran. FF XIII är raka motsatsen till vad jag vill att Final Fantasy ska vara och symbolisera – något SquareEnix en gång i tiden bemästrade, men nu verkar ha tappat helt. Av nån oförklarlig anledning ska det djupdykas i Pulse och Cocoons värld och karaktärerna ska få större personligheter i fortsättningen till något som för mig gärna hade fått dö redan på idéstadiet.

Följande text och trailer kommer med spoilervarning.

Vad är Final Fantasy XIII-2? En ny värld har kommit att existera, parallell med den vi tidigare befann oss i. Lightning har sugits in i den och skrivits ut ur historien. Endast hennes syster Serah, med kropp som en förväxt tändsticka, vill ge sig ut på jakt efter henne. Till hennes hjälp kommer Noel, en mer vuxen variant av Sora från Kingdom Hearts. Världen ska vara mer fri och öppen och inte lika stram som tidigare och striderna har i stort sett samma innehåll som tidigare, men med några förändringar.

Igår såg jag denna trailer och jag känner mig… tom? Förvirrad? Förbannad? Irriterad? Ointresserad? Jag har bokat spelet, och just nu förbereder jag mig på att hata varenda minut av det när det släpps i februari. Trailern har i alla fall inte gett mig nånting att dra några längtans suckar efter. Jag vågar inte hoppas på att bli motbevisad, men den som spelar får se. Vad säger ni andra, är FF XIII-2 något ni ser fram emot överhuvudtaget?

2 kommentarer

  1. morni

    Kommer att köpa, det mest för att få se vad för ändringar man gjort och de är till det bättre. Sedan gillar jag inslaget med tidsresandet. Men jag har inga stora förväntningar på spelet.

    • Anna

      Ja, jag har ju bokat spelet sedan en tid tillbaka, så det kommer nog bli spelande för min del också. Men jag är skeptisk till att jag kommer tycka om det. Prove me wrong Squenix! ;P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑