japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Utan min skugga kunde jag lika gärna vara död…

Detta inlägg kan innehålla spoilers. Beware.

Året var 2009. Jag spelade Final Fantasy VI för andra gången, med guide och allting.

2012. I en nyck av bästa sort får jag för mig att spela om nämnda spel. Guiden är ett minne blott.

Efter ca 13 timmar har världen rasat samman och det är dags att ge sig ut på jakt efter vännerna som spridits med vinden. 9 timmar senare och jag har hittat bekanta ansikten och några nya, men ett kärt anlete saknas mig. Vart kommer jag hitta Shadow? En svidande föraning säger mig att jag har missat nåt vitalt. Internet hjälper mig och visst är det så, jag har i stressen av en klocka missat att vänta in min favoritkaraktär och därmed dömde jag honom till döden.

När insikten väl har lagt sig går luften ur. Det är fan inget roligt längre. Jag stänger av. Lägger ifrån mig kontrollen. FF VI-strejkar.

Jag blir så jävla bitter. Så sur på mig själv, att jag inte mindes detta. Förbannelsen med att spela med guide, saker man borde minnas blir tillintetgjorda för att man inte behöver minnas, just i den stunden. Helvetes jävla skit!

Inte fan bryr jag mig om Umaru, Gau, Relm, eller ens Mog, men nog fan får man med sig dem utan svårighet. Varför kunde inte Interceptor vara en karaktär istället för jetin Umaru?

Så ja, jag är sur på Final Fantasy VI. Skitspel. You heard me. Och jag är sur på mig själv, som inte mindes. Eller som inte kollade upp saken innan det gick för långt.

Har en annan sparfil, ca 10 timmar tillbaka. Oklart om den är precis innan Shadow riskerar att försvinna för evigt. Är det värt det? Spela om allting igen? Orkar jag? Eller ska jag bara strunta i att det blev så och rädda världen från Kefka? Eller, skita i att spela klart överhuvudtaget. Det verkar ju vara så jag gör numera… #depp

6 kommentarer

 1. Henrik Blomgren

  Givetvis orkar du spela om 10h om det är vad som krävs. Ett spel som FFVI vill man spela. Det finns massor av saker att göra, saker att se, platser att besöka och den slutgiltiga tillfredställningen av att ge Kefka på käften och klara spelet.

  Så ja, jag tycker det är värt att spela om och denna gång komma ihåg din favoritkaraktär Shadow.
  Henrik Blomgren skrev nyligen: Dagens bild: Du gröna mö

  • Anna

   Jag kollade på den andra sparfilen, och visst fan har jag sparat precis innan Shadow lämnar oss på den flytande kontinenten. 😀
   Det är som om mitt undermedvetna visste att jag skulle glömma bort vad som gällde. Jag kommer spela om trots att det är 10 timmars omspel. Vill väldigt gärna ha Shadow med mig i mitt party. 🙂

   • Henrik Blomgren

    Du ser. Så bra 🙂 Det är ju bra att dagens spel påminner en om att man kommer möta val så att man nog borde göra fler sparfiler. Till SNES fanns inte den lyxen XD

    Shadow skapar en hel del roligt i andra halvan av spelet ja. Glöm nu inte bara bort att göra hans sidequest också :p
    Henrik Blomgren skrev nyligen: Dagens bild: Du gröna mö

    • Anna

     Eller hur. ;D Vissa moderniteter är man ju tacksam för. Det var väl såhär de skapade omspelningsvärde. 😉
     Nu blev jag faktiskt lite pepp igen. 🙂 Härligt! Igår var jag fett med sur och besviken. XD

 2. Jerry Olsson

  Åh, detta hände mig första gången jag spelade spelet. Trodde Shadow var borta för gôtt. Men efter jag klarade FFVI så fick jag höra att han gick att rädda! Det stämde, för när jag spelade om FFVI så räddade jag Shadow. Då blev spelet annorlunda! Men jag förstår att du blev upprörd för Shadow och Interceptor är bra. Däremot tycker jag att Umaro är bra, han är användbar i Magic Tower efter katastrofen.
  Hoppas du spelar spelet igen någon dag.
  Jerry Olsson skrev nyligen: Teckning: Jack Sparrow.

  • Anna

   Jag hade som tur var en sparfil där Shadow fortfarande är med, precis innan World of Ruin. 🙂 Så jag har bestämt mig för att spela om ca 10 timmar av spelet, bara för att kunna ha Shadow med mig. XD
   Umaro må vara användbar på det sättet, men vad jag syftar på när jag säger att de inte tillför nånting är att det finns ingen berättelse ikring dem. Det gäller för många karaktärer och det är synd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑