japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Livstecken

Det har gått ett kvarts år sedan jag skrev här sist. Trots den totala bristen på inlägg så får min lilla spelblogg fortfarande besök. Hur det går till vet jag inte riktigt, men tack ska ni ha! Kanske har ni undrat varför jag inte skrivit nåt. Egentligen har det ju varit ganska tyst kring mig i spelsammanhang, inte bara här. Enklaste sättet att förklara varför jag fallit bort är väl att jag har gått igenom några smärre livskriser. I början av året ville jag kanske lite för mycket med tanke på mängden tid som fanns och jag slog huvudet i en mindre vägg. På våren beslutade jag att ta en paus från spelandet. Sen kom sommaren, vilket innebar renovering av golv och fönsterbyte. Alla konsoler och spel stuvades undan till säkrare platser och sen dess har jag inte haft orken att ta fram dem. Nu stundar ytterligare en händelse som gör att det inte passar sig för spelen att ställas tillbaka i hyllan. Men tro mig, jag kommer att plocka fram dem igen – tids nog.

Att mina konsolspel har varit undanställda har egentligen gett mig chans att spela andra spel. Jag chockade de flesta i början av sommaren när jag slukade Diablo 3 med hull och hår. Chocken kvarstod när jag började spela Guild Wars 2 för några månader sedan. Det nog inte så många vet var att jag körde igenom Torchlight 2 för drygt en månad sen. Under senaste tiden har det varit enklare att spela på min dator och då har WRPG:n fått en ganska självklar förtur. Jag har också passat på att köpa en svart Wii – trots att releasen för Wii U bara ligger en månad fram i tiden. Jag har förbokat Fire Emblem – Awakening till 3DS, vilket släpps nästa år.

Har suttit och skapat små podcast-avsnitt i tanken, men inte haft ro nog att spela in något. Har funderat kring att ha nån sorts tävling (?) i det femte avsnittet – men vi får se. Jag ville mest meddela att jag fortfarande finns kvar, även om jag ramlat bort från Twitter under längre perioder och inte varit lika bra på att kommunicera med vänner och gamers på nätet. Visserligen brukar nätet sällan vänta på en – antingen finns man eller så finns man inte. Så jag bryter tystnaden för att informera att jag kommer tillbaka. Har inget exakt datum, men jag kanske överraskar mig själv – och er andra också.

8 kommentarer

 1. Sebastian Åkerberg

  Jag tycker att det känns som att flera spelbloggare gått in lite i väggen på sistone, eller i alla fall dragit ned på skrivandet. Jag känner definitivt igen mig i det, även om jag aldrig direkt pumpat ut inlägg i vanliga fall heller. Men jag joinade ju upp med Spelkriget tidigare i höstas, och vi har samma problem där. 🙂

  Jag tycker att det är ganska trevligt ändå. På sätt och vis. Innan jag tröttnade på att skriva inlägg så tröttnade jag på att läsa inlägg, så att folk drar ned lite på takten (utan att för den delen sluta helt) ser jag som någonting positivt. Det finns få saker som är så irriterande som en bra blogg som skriver för mycket, så att man inte orkar hänga med.

  Kämpa på, i din egna takt. Det är okej för mig. 🙂
  Sebastian Åkerberg skrev nyligen: Djävulen och en barnrumpa

  • Anna

   Det är en tröst att få veta att man inte är helt ensam. 🙂 Jag har ju i samband med allt detta inte heller kunnat följa bloggar som jag gjorde tidigare. Knappt orkat följa med i vad som händer på spelfronten. Men jag ska försöka ta mig tillbaka och hitta mitt fokus igen. Viktigast kanske är att hitta tillbaka till varför jag tyckte det var roligt att skriva i första taget. Inte för att bli ”en i gänget” eller accepterad av ”spel-possén”. Det är lätt att man slirar åt fel håll när man hamnar på ett grupperat ställe som Twitter. Så jag ska kämpa på. 🙂 Tack för en omtänksam och givande kommentar!

 2. Niklas

  Jag har nog genomfört åtminstone ett besök i veckan, åtminstone… Heh.

  Men det är väl det ständiga problemet för ensambloggare, eller kanske snarare överlag folk vars bloggar inte bara handlar om nyheter eller spridda tankar (typ Svampriket – fast ingenting ont om Svampriket, liksom), att faktiskt syssla med vad bloggen handlar om (i ditt fall: främst jrpgs), och dessutom skriva om det. Blir nästan som ett jobb om det vill sig riktigt illa. Sen är ju oftast varken spelandet eller bloggandet livsviktigt, så trycker sig den ständigt lika dryga verkligheten sig på är det bara att bita ihop och le…
  Niklas skrev nyligen: Castlevania: Dawn of Sorrow

  • Anna

   Wow. Nu får jag dåligt samvete för att jag inte uppdaterat, om du har varit här såpass ofta. ^^;; Jag måste skärpa mig! Men oändligt mycket tack för att du ändå har hälsat på. 🙂 Är glad att personer jag bryr mig om inte tycks glömma bort mig i första taget heller. ^^
   Ack ja, livet är inte som för några år sedan när jag plöjde igenom spel som jag gjorde böcker under bokslukaråldern. Känns som att min hjärna håller på att skrumpna just nu. Jag ångrar nu att jag inte gjorde som du, JRPGeek och andra bloggare – tog en semester när det var sommar. Istället satt jag med tankar om vad jag skulle, borde och måste. Men det blev ju till intet, fick mest bara huvudvärk och kunde sen prestera ännu mindre. 😛 Man lär av sina misstag. Tack för din kommentar och alla dina besök. 🙂

 3. JRPGeek

  Kul att du är tillbaks igen!
  Du har inte missat så mkt i JRPG-sammanhang iaf, så där kan du vara trygg 🙂

  • Anna

   Tack! 😀 Kul att se dig här också! Skönt att veta att jag inte missat nåt vitalt. Just nu väntar jag på Tales of Xillia och Ni No Kuni. Har för mig XSEED ska släppa del två (?) av Trails in the Sky till PSP i december, hoppas det stämmer fortfarande.
   Men det ser ut som att du bloggar på i en bra takt som vanligt. Kul att se! Det ger mig lite tröst också. ^^

 4. JRPGeek

  Jag har inte hört något om en julrelease. Hittar ingen info om det heller men kan ju alltid hoppas. Har för mig att Xseed har super mkt dialog att översätta. Dubbelt sedan ettan lr nåt sånt.
  Jag måste däremot spela igenom första delen då jag kom av mig en bit in.
  Om du spelar mycket PC för stunden kan jag tipsa om (utan att ha spelat det själv) Ys Origin som släpptes tidigare i år.
  Spelade Ni no Kuni tidigare idag på Gamex =) Kommer med lite intryck om någon dag.

  • Anna

   Nej jag ser nu att VGP har tagit bort all information som fanns om Chapter 2. Oh well, färre spel att stressa över. 😉 Hoppas inte spelet blir nedlagt i alla fall. :/ Grand Knights History hade ju jag sett fram emot men det vart ju inget av det. Bö. 🙁

   Jag kom också av mig i ettan. Fast jag hann inte spela långt alls, bara nån timme. Försökte ge mig på det mitt under renovering hemma, det var nog inte det smartaste beslutet. XD

   Hade ingen aning om att Ys Origins fanns till PC men kommer definitivt köpa det från Steam! 😀 Tack så mycket för tipset!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑