japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Eldprovet

Tiden var sen, jag hade gått och lagt mig. Kunde inte sova, kände mig lite ledsen. Låg och stirrade ett tag med tårblanka ögon, undrade om jag skulle, man behöver ju sin sömn, sägs det. Efter en stunds dividerande mellan ja- och nej-sidan inom mig, steg jag upp, gick till mitt spelrum och stängde dörren om mig. Satte mig ner i fåtöljen, lade upp fötterna på fotpallen. I hyllan bredvid låg min blåa 3DSXL. Tittade på den en stund, undrade om jag gjort rätt val. När handen sträckte sig efter den försvann allt tvivel.

Höljet är lent, färgen smått metallisk. On-lampan avger ett stillsamt blått ljus. Loggan visas och spelet är snabbt igång. Så sitter jag där, i skenet av de stora skärmarna. Myser över den härliga grafiken, pixlar och vackert cel-shadade mellansekvenser. Testar 3D:n ibland och den kan göra miljöer ganska vacker, men det är inget jag behöver. Sparar hellre på batteri så jag får spela längre åt gången. Även om jag har flera Fire Emblem-spel kommer detta nog bli det första jag spelar klart. När det är gjort får jag nog återbesöka de oavklarade delarna som står i min bokhylla. Jag fnissar åt den allt som oftast rappa dialogen och vurmar snabbt lite extra för vissa i karaktärsgalleriet.

Fick endast sova 3½ timma i natt, men flykten till en annan värld var den bästa tröst jag kunde få. Jag ångrar ingenting.

Vackra huvudpersonen Chrom.

Vackra huvudpersonen Chrom.

2 kommentarer

 1. Jerry Olsson

  Flykten till en annan värld hjälper verkligen i tuffa tider. Jag försöker på kvällarna tänka på något annat genom att spela. (Du vet anledningen varför)

  Chrom har en jättesnygg karisma. Jag har aldrig spelat något av Fire Emblem-spelen men någon gång kommer jag göra det – helst innan jag är 40. (Jag blir 33 år i slutet av mars så tiden flyger iväg)

  Hoppas du får sova mer än 3 timmar – jag vet hur jobbigt det är. Särskilt nu.
  Jerry Olsson skrev nyligen: Recension: Tomb Raider.

  • Anna

   Det är bra att du kan stilla dina tankar och förhoppningsvis få tröst genom spel Jerry. Du måste unna dig allt som är gott här i livet nu. Även när det händer svåra saker så fortsätter livet som du har tillsammans med Malin och dina döttrar. Men det betyder inte att känslor och minnen man har försvinner. Låt saker kännas, det är så du vet att du fortfarande lever och andas. Detta är ditt eldprov och jag vet att du har styrka nog att ta dig igenom allt.

   Jag hoppas att du också kommer tycka om Fire Emblem den dag det blir dags för dig att spela. 🙂 *kram*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑