japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Önskespel

För drygt en månad sedan postade Hironobu Sakaguchi en video på sin YouTube-kanal. Och det var inte vilken video som helst, utan en som visade trailerliknande material av Cry On, ett spel som lades ner för flera år sedan. Utvecklaren Mistwalker släppte Blue Dragon och Lost Odyssey till XBOX 360. Men tunga rollspelsnamn som just Sakaguchi och kompositören Nobuo Uematsu hjälpte inte och spelen nådde inga höga försäljningssiffror. Cry On skulle bli Mistwalkers tredje titel till konsolen men risken att det skulle sälja lika dåligt eller sämre var nog överhängande och 2009 skrotades idén.

Men när man tittar på den här videon så känns det som att det var det största misstag de kunde ha gjort. På de få minuter som videon varar har mitt intresse ruskats till liv och jag undrar vilket öde som väntar den blåhåriga flickan och hennes golem. Studio Ghibli, The Last Guardian och Nier gör sig plågsamt påminda i varenda bildruta. Varför fick vi inte det här spelet? Jag vill ha det här spelet! Jag hoppas att berättelsen har levt kvar hos Sakaguchi, att han har vårdat den. Kanske kan Cry On bli verklighet i framtiden. Just nu är det min högsta önskan.

4 kommentarer

 1. JRPGeek

  Varför klicka jag på play, blev ännu mer sugen på det nu 🙂
  Cry on (tätt följt av Ushiro från Level 5 till PSP) är nog också min mest efterlängtade titel vi antagligen aldrig kommer att få.

  Var inte också en förklaring från Sakaguchi själv att idéerna man hade var för svåra att förverkliga? Kanske bara en dålig bortförklaring i slutändan…

  På tal om Mistwalker har du spelat Terra Battle? Hört mkt gott om det men verkar ju aldrig komma till Sverige. Sen lär det inte slå ett stationärt rollspel heller.
  JRPGeek skrev nyligen: 52 spel på 1 år

  • Anna

   Haha, jag vet inte. ^^;;;; Jag kan fråga mig själv samma sak. Såg den här trailern när den släpptes efter jul och det var som att gå sönder inombords. Men tro fan att jag behövde se den igen OCH blogga om det. 😛

   Ushiro känner jag inte till! Men blir alltid sur när titlar inte kommer hit (Soma Bringer, Last Ranker, A.S.H… :P)

   Hm, well om idéerna de hade då var för svåra att förverkliga så kanske det skulle gå att lösa nu? Kanske? 🙂 (Ja, jag lever på hoppet.)

   Nej, jag har inte testat Terra Battle, men har planer på att göra det. Det kommer bli lite knixigt men förhoppningsvis är det värt det. 🙂 Men jag avskyr att spela spel på mobilen…

 2. Jerry Olsson

  Men åh! <3
  Jag skulle gärna vilja testa det här spelet för det ser så fint ut.
  Jag älskar musiken väldigt mycket. Det är en tragedi att spelet lades ner. Jag hoppas att Sakaguchi tar tag i spelet igen och lanserar idén till en annan konsol.
  Jerry Olsson skrev nyligen: Jerrys 100 favoritfilmer genom tiderna. Plats 23: Min Granne Totoro.

  • Anna

   Jag hoppas också på det! Helst till PS4 då och inte till XBOX One. 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑