japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

X för ”extremt efterlängtat”

Kollade nyss på den senaste Xenoblade Chronicles X-videon som snabbt fick en engelsk översättning. Jag var lite tveksam till att se den först (vill ju inte bli spoilad), men det var faktiskt en riktigt trevlig och lagom informativ video. Lång är den också. 🙂

Xenoblade X påstås erbjuda 300 timmar speltid. Jag spenderade 155 timmar i första Xenoblade — här får jag alltså dubbelt så mycket. Men för min egen del så kan det nog handla om 350-400 timmar. Jag vill verkligen djupdyka in i den här världen och utforska varenda skrymsle! Men än kan jag ju inte sitta och peppa mig inför en sådan strapats — vi väntar fortfarande på att få ett releasedatum till väst. Fast det måste bli av, de kan inte snuva oss på det här, det går bara inte!

Vad som däremot oroar mig en smula är musiken. Det hörs ganska mycket sång i bakgrunden, vilket är helt okej, men i en låt hör man någon sorts rap som låter riktigt illa. Hoppas bara att den ”melodin” inte spelas särskilt ofta och inte på något viktigt ställe i spelet. Är det något jag hatar så är det när spelmusik görs fel och snarare förtar stämningen än bygger upp den.

Och som en sista punkt — missa inte den extremt söta Noponen i rosa som går att se vid ca 20.30 i videon. SQUEE! ^_____^

6 kommentarer

 1. opkij

  Xenoblade! Ja om dom utlovar 300 timmar så kommer det säkerligen bli över 400 för både dig och min syster som också spenderade massor av timmar på oändliga sidequests och utforskning. Jag tyckte jag gjorde mycket och utforskade det mesta men min klocka stannade faktiskt på fjuttiga 70 timmar.

  Apropå utlovade speltimmar så är min favorit baksidan av Illusion of Time som påstår att man kan spendera 60 timmar i spelet men alla som spelat det vet vilken lögn det är, hehe.

  • Anna

   Det betyder nog bara att du var mer effektiv i ditt sätt att spela än vad jag var. 🙂
   Illusion of Time har jag inte spelat. Tar det längre eller kortare tid än 60 timmar att köra igenom?

 2. Jerry Olsson

  Då är det bara att förhandsboka spelet för min del! Klart att man vill spela det här. <3
  Jerry Olsson skrev nyligen: Jerrys 100 favoritfilmer genom tiderna. Plats 7: Det Levande Slottet.

  • Anna

   Ja, vi får hoppas att väst får ett datum snart. Vill också förhandsboka! Vore toppen om det kom en stor bundle med konsol och spel, precis som de har fått i Japan.

 3. Micke

  Jag är inte heller riktigt övertygad om musiken om jag ska vara ärlig. Låter okej, men jag vet inte.
  Ser naturligtvis fram emot att få spela detta, ser helt underbart ut. <3
  Micke skrev nyligen: Tillbaka från Stockholm

  • Anna

   Nej, det är lite svårt att avgöra som det är nu. Inget som slår Gaur Plains musik än så länge i alla fall. 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑