japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Så många spel, så lite tid – del 2

trailsintheskyscFör fyra år sedan köpte jag XSEED Games lokalisering av Falcoms The Legend of Heroes: Trails in the Sky till PSP. Jag spelade ett par timmar, men hann inte längre än så. Typiskt att livet ska störa en när man vill spela, eller hur? Och vips, så har flera år gått och idag kom den direkta uppföljaren Trails in the Sky Second Chapter till Steam. Ja, det var ju bara att punga ut de 280 riksdalerna och lägga till ytterligare ett spel till min backlog, a.k.a. skämshög. Och som om detta inte vore nog så kommer del sex av The Legend of Heroes nu i vinter till både PS Vita och PS3. (Mer om hur alla delar hänger ihop kan ni läsa här i en bloggpost av XSEED.) Självklart har jag redan förbokat det.

Ytterligare en release som jag har sett fram emot är Xenoblade Chronicles X. Spelet släpps 4 december och mina känslor är lite blandade. Det är kanske en självklarhet att det inte kommer få mig att känna samma enorma förtjusning som jag gjorde över Xenoblade Chronicles. Men ändå. Klart jag måste ha spelet.

Har inte önskat mig spel i julklapp på flera år, jag skaffar det mesta själv. Men något jag skulle behöva är tid. Att studierna upptar många av dygnets timmar är väl en självklarhet men jag vet inte när jag ska ha tid att sjunka in i spel på samma sätt som jag gjorde förr. Sitta i 8-10 timmar och bara mysa. Den tiden är kanske förbi, men jag behöver fortfarande ny tid. Alla behöver vi ju verklighetsflykt och en plats där man bara kan koppla av. Det är vad spelen (bland annat) ger mig.

6 kommentarer

 1. Micke

  Ja, man undrar verkligen hur man ska få tid att spela allt man vill ha spelat. Förstår att studierna tar en hel del tid, för mig är det jobbet.
  Önskar man hade en längre period med ledighet just nu, så man kunde sitta i lugn och ro och spela igenom det man vill.

  Kommer förhoppningsvis förr eller senare. Själv kommer jag nog vänta med Trails in the Sky SC, har verkligen inte tid att spela det. Är väl ingen prioritering för mig heller. Så får plocka upp det på rea längre fram. Måste ju köra första spelet också. ugh. Ja, det där med lite extra tid är välkommet.
  Micke skrev nyligen: I’m almost at level 32!

  • Anna

   Ja, jag lär väl inte ha så mycket tid att spela när jag väl jobbar… Man kanske får vänta till pensionen helt enkelt. 😛 Om vi vann pengar på Lotto eller nåt skulle vi däremot skulle kunna ta ett sabbatsår. 🙂 Men den chansen är ju fruktansvärt liten. :/

   Hehe, ja, nog kan du vänta med att köpa den här titeln. 🙂 Jag kände att jag ville skaffa det nu för att ge dem full betalning, XSEED har ju ändå jobbat så länge med det här spelet.

   Ska nog önska mig tid i julklapp och se vad som händer. 😉

 2. Jerry Olsson

  Om jag bara kunde, så skulle du definitivt få massvis med tid i julklapp ifrån mig.
  Det är du värd.

  Vi alla behöver den där verklighetsflykten och ett tv-spel är en nyckel till den typen av avkoppling.

  Jag hoppas verkligen att du får den tiden.
  Jerry Olsson skrev nyligen: Tiden som mobbad har satt sina spår.

  • Anna

   Tack, lite (eller mycket) tid hade suttit fint! 😀
   Jag är imponerad av att du hinner spela så mycket som du gör, och då är ju du dessutom allätare. Vad är din hemlighet? 🙂

   • Jerry Olsson

    Hemlighet? 😀
    Nja, jag har ingen speciell hemlighet när det gäller att hinna spela.
    Jag studerar visserligen inte så då hinner jag ta den lilla tid på kvällarna när barnen sover – fast det beror på vilket typ av spel det är.
    Men vissa kvällar orkar jag inte spela heller pga hårda arbetspass. Man skulle behöva lite mer tid och ork ibland.
    Det blir lättare när du har kommit förbi dina studier. Den belöningen är du värd.
    Jerry Olsson skrev nyligen: Tiden som mobbad har satt sina spår.

 3. JRPGeek

  Kul att se lite nya inlägg 🙂

  Håller helt med om att det kommer ”för mkt” just nu. Har fullt upp med nya Tales och DQ Heroes.
  Trails in the Sky 2nd får vänta lite.
  JRPGeek skrev nyligen: 52 spel på 1 år: 26-28

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑