japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Ny Final Fantasy-konsert till Stockholm

PIANO OPERA: Music from Final FantasyJag prenumererar på ett nyhetsbrev som med jämna mellanrum skickar ut information om nya spelmusikkonserter med musik från Final Fantasy. Oftast brukar dessa innehålla turnédatum för städer i USA eller delar av Europa som jag inte har råd att åka till. Därför brukar jag bara snabbt ögna igenom dem, känna ett sting av avund, och sen slänga mailen. Men det mail som kom igår kväll tittade jag lite närmare på nu på morgonen, och tur var väl det!

PIANO OPERA: Music from Final Fantasy kommer till Stockholm! Närmare bestämt Musikaliska på Nybrokajen 11 torsdagen 12 november klockan 20.00. Det finns två typer av biljetter: VIP-biljetter á 799 kr/st som ger möjlighet att träffa Nobuo Uematsu och pianisten Hiroyuki Nakayama och vanliga biljetter för 349 kr. Bland annat kommer Cosmo Canyon (FF VII) och You’re Not Alone (FF IX) att framföras.

Jag är redan ganska pank efter mina eskapader på Comicon/Gamex (mer om det i en senare bloggpost), men jag kunde inte motstå frestelsen av att få hälsa på Uematsu-san i egen hög person. Möjligen kan han tänka sig att signera ett par soundtracks också. *squee* Här kan ni läsa mer om konserten och köpa biljetter. Vi kanske ses. 🙂

7 kommentarer

 1. Jerry Olsson

  Men åh! <3
  Det skulle ha varit underbart att få uppleva!

  Det är klart att du ska dit och få träffa Uematsu. Är det någon som förtjänar det så är det du. Det här är definitivt din stund och jag hoppas att du får njuta som det bara går.
  Jerry Olsson skrev nyligen: Recension: Mad Max: Fury Road.

  • Anna

   Det verkar kunna bli en riktigt bra konsert! 😀 Minns första PLAY!-konserten då Uemtasu var på plats i publiken och jag vinkade och jag fick en vink tillbaka. ^_^ Den här gången måste jag bara ha sinnesnärvaro nog att komma ihåg att ta en bild eller två. Glömde helt bort det när jag mötte Yasunori Mitsuda. ;_; Men fick i alla fall två signerade skivor som minne. 🙂

 2. opkij

  Det är verkligen kul när vi får såna här konserter, jag kände till att den skulle hållas snart men inte att det fanns möjlighet att träffa Nobou! Tyvärr kommer jag inte att gå på den, dels blir det lite dyrt men mest är jag inte SÅ stort fan av bara piano-tolkningar, jag vill ha stortrumman, hehe!

  Men jag hoppas att det blir en finfin upplevelse och om du träffar Nobou så kanske du lyckas med att inte skaka av nervositet som när jag träffade honom.

  • Anna

   Jag gillar också när det hålls bombastiska konserter där pukorna dundrar. 😀 Men det ska bli kul med en sån här konsert också, och förhoppningsvis är det inte lika knasiga tolkningar som på den konserten då musik från Metroid och Castlevania med mera tolkades på det mest bisarra sätt.
   Oh, när träffade du Uematsu? 😀

 3. opkij

  Det är alltid kul med nya tolkningar men när man har betalat för att få höra klassiska verk vill man gärna att dom ska hålla sig rätt nära originalen…
  Men det var på Distant Worlds II konserten i Stockholm jag träffade honom, 2010 måste det ha varit, jag minns den konserten som om det var igår!

  • Anna

   Det verkar inte röra sig om tolkningar den här gången, kan inte hitta nån sån info på sidan. 🙂 Phew! Då kanske det blir mest som de pianosoundtracks som FF-serien har. Synd att du inte kommer att närvara iallafall, hade varit kul att säga hej IRL. 🙂 Men jag antar att det kommer fler tillfällen. 😀

 4. Micke

  Hehe, förstår att det är svårt att motstå frestelsen och ibland ska man inte det. Man ska ju göra det som gör en glad, även om man får leva på bröd och luft ett litet tag. =)
  Micke skrev nyligen: I’m going to move!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑