japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Annalog – avsnitt #2

I dagens avsnitt ställer jag mig frågan om när man går från att vara gamer till att vara en samlare. Råkar också namedroppa ett par personer.

Bjuder lite otippat (?) på Final Fantasy-musik, men STOPP OCH BELÄGG! Här vill jag passa på att rätta mig själv. Eftersom 2007 var ganska länge sedan så hade jag glömt bort att stycket jag spelar startade den andra delen av konserten, inte hela alltet som jag påstår. Däremot är det det inledande stycket på soundtracket. Så kan det gå! Jag hoppas ni förlåter mitt lilla misstag. 😉

Och har ni ont om tid så kanske det är bra att dagens lilla avsnitt är ännu kortare än gårdagens. 🙂

Annalog avsnitt #2 – 8.37 min


Fotnötter:

Fredrik på Twitter och Fredriks blogg
Andreas på Twitter och Level7
Tales of the Abyss hos Webhallen
Distant Worlds på Spotify

10 kommentarer

 1. Ina

  Jag tycker att om man spelar spel och bryr sig om spel… så är man en gamer. Och om man samlar så är man väl en samlare OCKSÅ 😀 Om man bara köper på sig spel utan att spela ett enda är man nog bara en samlare 😛
  Jag tycker att det är så fint det där med att stötta <3 Att tex köpa en ytterligare utgåva när spel släpps här i europa för att visa att det minsann säljer här med… trots att man spelat spelet för ett år/halvår sedan tack vare import ;D
  Jag gör så i vissa fall, speciellt när det kommer CEs. För såna samlar ju jag på 😀
  Ina skrev nyligen: Just nu:

  • Anna

   Det är tur att jag har dig Ina, som kan vara smart åt mig. 😀 Det är klart att man kan vara BÅDA. 😀 Samtidigt! Haha! XD
   Finns nog ingen större risk att jag slutar vara gamer med andra ord. 😉

   Jag gillar att stötta! Min spelhylla skulle förmodligen vara dubbelt så stor om jag hade mer pengar. ^__^

 2. Fredrik / explewd

  ”Knäpp, fast på ett bra sätt” – ja, det sammanfattar nog dig ganska bra. 🙂

  Och ja, det där med att stödköpa är du inte ensam om att göra. Jag vågar faktiskt inte spekulera i hur många dubletter eller ospelade spel jag har i hyllan.
  Fredrik / explewd skrev nyligen: Skrämshögen: Maj 2012

  • Anna

   Hey hey, en kommentar från the man of the day. ;D

   :O Vi borde kanske räkna våra dubletter. 🙂 Jag gillar att vi står bakom varandras duplicerande av titlar i hyllan. Yey! Och tack för kommentar!

 3. Jerry Olsson

  Jag brukar typ aldrig lyssna på podcasts men det här är riktigt bra! Du har en så lugn och vacker berättarröst. Du borde verkligen ha ett eget radioprogram!
  Jerry Olsson skrev nyligen: Jag blir så jävla trött på påhopp av gamers och tv-spel!

  • Anna

   😀 Wow, tack, så kul att höra!
   Jag är också dålig på att lyssna på podcasts – det var visst enklare att göra en egen. 😉 Jättetack för dina snälla komplimanger. Jag hoppas du kommer gilla framtida avsnitt också. 🙂

 4. Robert

  Har nu lyssnat på dina avsnitt. Tycker du har en bra röst för radio. Väldigt lugn röst som gör din podd bra att lyssna på när man varvar ned.
  Jag är en samlare på mild nivå, samt gamer. Tycker Ina förklarar ganska så bra skillnaden mellan samlare och gamers och förklarar det på samma sätt som jag tycker.
  Kommer hålla ögonen öppna efter fler avsnitt.
  Robert skrev nyligen: Spelminnet: TMNT – Turtles In Time (SNES)

  • Anna

   Tack så mycket Robert, vilken fin komplimang! 😀
   Jag kanske också är en samlare på mild nivå (eller i alla fall lagom) som du uttrycker det. 🙂 Helt klart är jag ju inte bara en samlare, även om det är tråkigt när spel läggs på hög. 🙁
   Jättekul att du vill lyssna vidare framöver också. Peppen! 😀

 5. Smisk

  Jag har inget att säga om samlande men att ha gott om spel man vill spela och ingen tid är nog en konflikt du får leva med resten av livet 😉

  Jag brukar tänka att den konflikten, så länge den inte är ohälsosam, är ett tecken på att man har saker man tycker om att göra så brukar den mindska något.

  Rollspel är ju som gjorda för att ”käka upp ens tid”. Bara man inte hamnar i den där negativa spiralen där man sitter och spelar ett spel och tänker på ett annat..

  • Anna

   Haha, ja så länge behovet av pengar är en faktor så kommer jag ju aldrig ha så mycket tid som jag önskar. ;D Men visst är det kul att ha ett intresse man tycker om, även om andra saker kanske slåss om att prioriteras också.
   Tack för ytterligare en bra kommentar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑