japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Spelsommaren som kom av sig?

Jag som haft ett tre månader långt sommarlov (som fortfarande inte är slut) trodde ju att jag skulle spela väldigt mycket i sommar. Och delvis har jag väl gjort det. Omröstningen i förra posten gjorde att jag tog med mig Tactics Ogre till PSP när jag var på annan ort i en månad. Spelade 20 timmar, stötte på patrull och kunde inte ta mig vidare. Hepp. Valde att starta om och har nu mer än 70 nya speltimmar under bältet. Inte så pjåkigt. Men spelet känns långt ifrån avklarat, jag är bara strax över level 20. En av karaktärerna som dyker upp senare i spelet gav jag en ny klass, men nu, ca 15 timmar senare, är jag inte säker på att jag tyckte att det beslutet var bra. Så jag har ögnat lite på min gamla sparfil och funderat över om det är värt att spela om 15 timmar. Pust. Att det ska vara så krångligt. Så där är jag just nu med Tactics Ogre – i någon sorts limbo i vilket jag inte har rört spelet på flera veckor.

Istället drog jag och sambon igång med Divinity: Original Sin när jag kom hem. Två veckor och 99 timmar senare var det avklarat. Jag trodde att det skulle vara som Diablo 3 typ, men det är ju så långt från sanningen man kan komma. Det är ett fruktansvärt roligt spel, men jag tror jag sparar lite snack om det till nästa podcastavsnitt.

Nu går jag och väntar på Tales of Xillia 2, men under tiden har jag lyckats fastna i mobilspelsträsket. Jag spelar små spel där man ska bygga en bondgård (inte Farmville mind you), en restaurang och ett café. Som om Harvest Moon och Tamagotchi fick barn. Det är nämligen mycket pill med saker som ska göras och jag bara hoppas att jag kommer vänja mig av med den här ovanan snart. För även om det är kul att levla och få nya saker i de spelen så stjäl de så enormt mycket tid, ju högre level man får. Sen kan man ju fråga sig varför jag började spela tre olika spel på en gång. 😛 Min spelsommar kom av sig lite känns det som, fast det kanske inte stämmer. Hur har er spelsommar varit? 🙂

2 kommentarer

 1. Jerry Olsson

  Min spelsommar har varit bra. 🙂
  Det blev en hel del Mario Kart 8 – Tack än en gång för de otroligt underhållande onlinematcherna, det måste vi ju göra om igen snart!
  Efter det beslutade jag att klara av Catherine igen för att få ett nytt slut. Jag tog upp Dark Souls II igen efter att Mario Kart 8 tagit mycket tid. Det spelet är något av det tuffaste jag någonsin spelat. Men det är väldigt bra.
  Provade att gå vidare i Mario & Luigi : Dream Team men det går sakta – eller så är det på grund av att de spel jag nämnde innan tagit mer tid.
  Jag vill också ha Tales Of Xillia 2, men det får jag vänta med ett tag. Är väldigt nyfiken på dina intryck om spelet.

  Det låter i alla fall som att du har haft det bra i sommar fast det var olidligt varmt. 🙂

  Tack för ett underbart inlägg, och jag hoppas att du drar igång podcasten igen snart. 😉
  Kram
  Jerry Olsson skrev nyligen: Jag blir lite avis på andra begåvade tecknares underbara talanger.

  • Anna

   Härligt! Du har ju hunnit spelat många roliga spel. 😀 Heh, ja när värmen var på topp var jag förvånad att jag ens orkade spela alls. Hjärnan blev ju helt fräst.
   Jag hoppas att jag kommer hinna igenom Xillia 2 innan skolan börjar igen, men vi får se. 🙂 Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑