japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Skyldig på fel sätt

Spelklockan närmar sig 12 timmar. Sakta men säkert tar jag mig närmare, steg för steg. Ändå känns det som om jag står och stampar. Och sen hugger de till – skuldkänslorna.

Satt precis och ordade lite med Fredrik och nämnde att jag känner mig skyldig för att jag inte har kommit längre än så i Pandora’s Tower. Istället har jag fixat med annat, vad gäller arbete, hus och hem. Saker som matlagning, diska, tvätta och andra bestyr som är lite sådär tvungna. Fredrik undrade om jag inte var lite bakvänd nu. Känner jag mig skyldig för att jag inte spelar TV-spel? Brukar det inte vara tvärtom?

Kanske det, men så känner jag. Jag tycker att jag borde klämma in minst 10 timmar spelande varje dag och när det inte sker så tycker jag att jag är sämst. Ovärdig. Jaha. Ganska dålig cirkel att hamna i då det helt plötsligt blir ännu svårare att starta spelet. Note to self – klandrande, stress och skuld är inget som ger ditt gamerliv en skjuts.

Men nu när jag har skrivit det här tänkte jag gå och spela och försöka klå bossen i fjärde tornet.

10 kommentarer

 1. Niklas

  Rent instinktivt så vet jag att jag brukar göra allting tråkigt när alternativet är ännu värre. Tentaperioder brukar innebära grovstädning, och liknande. Du kanske inte gillar Pandora’s Tower? 😉
  Niklas skrev nyligen: Resan till världens ände

  • Anna

   Jo, jag tycker det är kul faktiskt. ^^
   Mitt problem är nog mer stressrelaterat. Jag har haft mycket att göra under en ganska intensiv period och för några veckor sen var jag sjuk och hamnade efter. Efteråt fann jag det jättesvårt att komma tillbaka och bli ”on top of things” igen, så jag blev apatisk istället.
   Nu verkar jag ha jobbat mig igenom det mesta av apatin. Det jag måste jobba mer på är väl att inte försöka vara så jäkla perfekt hela tiden. XD

   Nåväl, sånt tråkigt ska man ju helst inte prata om här. Men jag fattar precis vad du menar och i många fall kan jag agera på samma sätt. 🙂

   • Niklas

    Stress är ett jävla gissel, med alla efterföljande fysiska och psykiska problem. Så jag förstår poängen, och hoppas att det blir bättre 🙂
    Niklas skrev nyligen: Resan till världens ände

    • Anna

     Tack, det hoppas jag med. 🙂
     Nu har jag i alla fall klarat av 5 torn. Det är en skön känsla när man kommer vidare. ^^

 2. JRPGeek

  Jag känner verkligen igen mig.
  Kom nyss hem från tjänsteresa och har inte hunnit spela mycket under veckan (bortsett från lite Iphone).
  Problemet är väl också att spelhögen växer och då ångesten med att man inte hinner med allt.
  Är du en sån som måste klara alla spel också? Oavsett hur bra lr dåligt det är?
  Förr klarade jag nästan allt, nu händer det allt oftare att jag lägger ett spel på hyllan om jag inte gillar det (om jag inte ska resencera det dvs då vill jag klara det).
  JRPGeek skrev nyligen: Recension: Persona 4 – The Animation

  • Anna

   Skönt att man inte är ensam i alla fall. 🙂 Men tråkigt förstås att du också har det såhär. :/

   Jag vill spela klart, ja, förutom spel som till slut bara är tråkiga eller ospelbara. (Typ Unlimited SaGa, Magna Carta…) Jag försöker klara det mesta i alla fall och som tur är har de spel jag kört på senaste varit bra.

   Idag lyckades jag klämma in 54 minuter Pandora’s Tower, trots 9 timmar jobb, träning, tvätt, matlagning osv. Ibland får man vara glad för det lilla. 🙂

   • JRPGeek

    Skönt att spelen håller måttet när man har lite tid iaf.
    Snart sommartid på jobbet för min del vilket ger 40 min minde arbetsdagar, yay, (vi jobbar 10 min extra under 8 månader). Tycker fler arbetsplatser borde använda det.
    Dags att dra igång Pandora’s Tower nu! 🙂
    JRPGeek skrev nyligen: Recension: Persona 4 – The Animation

    • Anna

     Skönt med lite kortare dagar! Mina kommer dessvärre behålla samma längd. ^^
     Lycka till med Pandora’s Tower! Jag stängde nyss av efter att ha misslyckats klå en boss efter 3 försök. :/ Får ta nya tag imorrn…

 3. Fredrik / explewd

  Jag tycker att jag borde klämma in minst 10 timmar spelande varje dag och när det inte sker så tycker jag att jag är sämst.

  10 timmar spelande varje dag? Det låter ju lite smått orealistiskt. Det finns inte tillräckligt många timmar per dygn. Uppvaknande, jobb, + resande back and forth blir ju lätt kanske 10 timmar. Sömn: 6-8 timmar. Kvar är således 6-8 timmar att handla mat, sköta vardagssysslor och sådant.

  En mer rimlig ”budget” att sikta på hade kanske varit 3-4 timmar. Med undantag för helger och så. 🙂
  Fredrik / explewd skrev nyligen: Silent Hill: Downpour

  • Anna

   Ja, men en ledig dag då? Det borde ju inte vara omöjligt. Fast det har visst visat sig vara det ändå. Who’da thunk it? Å andra sidan kanske jag behövde en liten förändring, om än temporär (hoppas jag), då jag har haft ett väldigt intensivt spelande väldigt länge och framför allt under detta års första månader. Men nog känner jag mig som en svikare. Det går inte att undvika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑