japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

The Tale of Tales

Tales of the Abyss till 3DS

Lite i skymundan släpptes Tales of the Abyss till 3DS i november här i Europa. En stor nyhet, egentligen. Originalet till PS2 släpptes i USA 2006, så jag importerade. Men här kom alltså chansen för alla, som inte vill eller kan importera, att spela ett riktigt bra rollspel. Men den här releasen hade gått mig förbi.
Jag visste att den skulle bli av, men inte när. Sökte efter spelet på Webhallen igår och när jag inte fick upp en träff tänkte jag att spelet nog inte kommit än. Inne hos PLAY ser det ut som att vi fortfarande väntar. Men efter att ha läst en blogg på Loading idag så insåg jag att släppet redan hade skett och dessutom i extremt få upplagor.

Med andan i halsen gav jag mig in på eBay. Där landade prislappen på ca 150 dollar. Närmare tusenlappen med andra ord. Jag vred mig lite där jag satt i stolen. Jag är inte den som tvekar när det gäller spel jag vill ha, jag går lättare utan mat än utan spel om man säger så. Men pengarna har inte vuxit på träd på sistone, så just eBay lockade inte den här gången.

Men så kom jag att tänka på hur Fredrik gör när han köper spel. Dels köper han i stort sett bara PAL-versioner för att stötta releaser i Europa, dessutom så köper han det mesta på sin lokala Game- eller Gamestop-butik. Jag är lite tvärtom. Jag importerar nästan mer än jag köper inhemskt (men köper ibland dubletter för att stötta EU-releaser) och jag shoppar helst på nätet. Så jag bestämde mig för att ringa runt till ett antal Game-butiker i Stockholm. Kanske skulle nån av dem ha ett ex kvar…?

De första tre gav ingen träff, hos den fjärde svarade ingen. I en hastig tankevändning fick jag för mig att ringa Game i Täby, där mamma åker förbi på väg hem från jobbet. Jag chansade. Och lyckan var enorm när den trevliga killen på andra sidan luren sa att de hade ett exemplar kvar. 399 kr! Jag gick som på moln och hade hjärtat i halsgropen. Lade genast undan det i mammas namn och informerade sedan henne om vad jag behövde hjälp med.

När mamma kom dit hittade de inte spelet (kanske för att jag bett killen att lägga det långt bort åt helsike så att ingen annan skulle råka få köpa det), undrade om det verkligen var dit jag ringt och inte Gamestop, men mamma gav inte med sig och till slut hittades spelet. Visserligen ligger hon ute med pengar nu, men det är snart lön så de får hon igen. Och jag kommer ha en tjusig remake av ett riktigt bra Tales-spel i min ägo, värd varenda krona, jag har dessutom lyckats stötta rollspelsreleaser här i EU. Det är verkligen tråkigt att spelet kom i så liten upplaga (en Game-butik sa att de bara hade fått 4 ex…), men nu kan i alla fall jag sova lugnt om natten.

Nu måste jag bara skaffa en 3DS också… ;D

23 kommentarer

 1. Henrik

  Oho att få uppleva Tales of the Abyss igen. Ett sådant underbart lir är en anledning att köpa konsolen. Om man nu inte som jag redan spelat spelet till PS2 🙁

  Du har många underbara timmar framför dig. Ett riktigt underbart spel.

  • Anna

   Det är lite det som är grejen. 🙂 Jag har ju spelat spelet redan. 😀 Sorry om det var otydligt. ^^
   Men eftersom det var importerat, så köper jag det gärna igen, för att poängtera att européer gillar rollspel också! Den första länken i inlägget går till min recension av PS2-spelet, som jag skrev till GRRLGAMER way back when. 🙂

   • Henrik

    Mitt misstag då jag missade länken. Var för snabb igen.

    Men ändå. Nyheterna gör det ju värt att spela igen XD
    Henrik skrev nyligen: Jag tar en liten time-out

    • Anna

     Ingen fara, skrev om lite för att vara extra tydlig. 🙂
     Ja, men visst är det så! Det var ju ändå 5 år sedan jag spelade. 😀 Hm, borde spela om Tales of Eternia nån gång också. Älskade det på PS, har det förstås på PSP också. XD

 2. Jerry Olsson

  Vilken tur att du fick tag på spelet!
  Det sker verkligen mirakel i juletider. <3

  • Anna

   Ja det var precis så jag kände också! 😀
   Vilken tur att jag ringde just den butiken och vilken tur att mamma kunde hjälpa till!
   <3<3

 3. André Lundahl

  Min GAME-butik i Helsingborg hade bara fått in ett enda exemplar till releasen, och det knep JAG! Någon dag efter release och allt också till och med, tur att alla inte har lika bra koll som jag på vad man borde införskaffa. :’D

  • Anna

   :O 😀 Wow, vilken historia! Vilket jävla flax att du köpte det ena exemplaret! Starkt jobbat! 😀

 4. Gnoit

  Här i Lund fick de ett par ex på Gamestop, det sista snodde (köpte) min polare (jag hade tagit det tidigare om jag haft en 3DS).
  Gnoit skrev nyligen: Utlottning av Humble Indie Bundle #3 Steam Key

  • Anna

   :O Men då kanske du kan låna det av din polare, om du vill spela? Eller? 🙂
   Synd och skam att så få ex verkar ha skickats ut. :/

 5. Gnoit

  Jag kanske kommer få låna hans 3DS när han tar en paus från att spela på den.
  Gnoit skrev nyligen: Utlottning av Humble Indie Bundle #3 Steam Key

  • Anna

   Schysst!
   Jag har själv väldiga problem med att låna ut spel till pojkvän/vänner (de är mina! ;D) men jag lånade nyligen ut Demon’s Souls och Dark Souls till pojkvännen. Förmodligen för att jag nog inte kommer spela dem själv, any time soon…

   • Gnoit

    Jacek (polaren jag nämnt) lånar ut det mesta då han vet att jag är rädd om sakerna och har bättre koll på vad som är hans än vad som är mitt hemma hos mig (typ RB-instrument, några spel, dator-komponenter och lite annat smått och gott som är hans, men är hos mig tills han vill ha tillbaka dem).
    Gnoit skrev nyligen: Utlottning av Humble Indie Bundle #3 Steam Key

    • Anna

     Det är rätt, man ska ha respekt för andras grejer. 🙂 Jag har nog svårt att lita på andra när det gäller spelutlåning. Skulle bli tokig om en skiva skulle komma tillbaka dammig eller repig. XD

     • Gnoit

      Du menar som min Burnout Paradise skiva som xboxen inte kunde läsa längre? (Fick pengar till ett nytt spel och skivan tillbaka, köpte det och TP utgåvan för 20kr mer och gav repade skivan, dock slipad, till en polare som extra present.)
      Gnoit skrev nyligen: Utlottning av Humble Indie Bundle #3 Steam Key

      • Anna

       Smidigt! 😀
       En gång i tiden lånade jag faktiskt ut ett av mina favoritspel, men… det skulle jag inte kunna göra idag. 😀 Mina spel är mina barn! ;D

 6. Mustaschen

  Sitter just nu och spelar det här spelet. jag hade aldrig hört talas om det förens jag blev tipsad av en kompis. Eftersom att jag var riktigt sugen att spela ett portabelt RPG under julen så passade det bra. Varvar det med Persona 4 (som jag hittade för 149 kr på Net on Net). har du några tips om fler bra spel till 3DS?

  • Anna

   Hej och tack för din kommentar! 😀
   Vad gäller 3DS så har jag inga specifika rollspel att tipsa om förutom just Tales of the Abyss. Men om vi pratar vanliga DS-spel, som också går att spela på 3DS, så kan jag verkligen rekommendera Radiant Historia. (OBS att det kan vara svårt att få tag på dessvärre, och det kräver att du har en 3DS från USA, eller en vanlig DS för att spela, pga import.) Gillar du något mer lättsmält så är RIZ-ZOAWD kul och unikt. (Också import.) Och du har väl inte missat att den största (?) RPG-klassikern genom alla tider, Chrono Trigger, finns till DS? 🙂 Eller Final Fantasy IV, en riktigt bra remake, bättre än den till PSP. Luminous Arc 2 är ett roligt SRPG om du gillar sånt, och nej, du behöver inte ha spelat första spelet. Hoppas detta kan hjälpa dig och att du får en massa härliga speltimmar framöver. 🙂

   • Mustaschen

    Ska kolla upp dessa spel på momangen!

 7. Vilhelmina

  Ja varför kom det in i så liten upplaga egentligen? Jag var på åtta olika spelbutiker i Stockholm igår i en wild goose chase för att få tag på det. xD Tänker chansa och gå förbi ett par till idag, annars får jag snällt sätta mig och vänta på den halvutlovade nya sändningen som ska komma nästa vecka eller något.

  Tack för speltipsen ovan förresten ;D Ska också ta del av dem, har precis köpt 3DS. Var bara tvungen för att köra Ocarina of Time, haha, men nu så kanske jag skulle köpa lite andra spel också.

  • Anna

   Det är en väldigt bra fråga. Jag menar, har man väl bestämt sig för att släppa ett spel, vill man då inte ta chansen och tjäna lite pengar? Det kostar ju att trycka och distribuera… Ibland förstår jag verkligen inte hur spelföretagen tänker. :/ Jag är i alla fall glad att jag fick tag på mitt, och jag hoppas att du har tur i din jakt också!
   Kul att du tycker mina speltips känns intressanta. 😀 Det finns förstås många rollspel till DS, men de jag har tipsat om håller i alla fall kvalitet, om du frågar mig. Förvisso står det några helt ospelade titlar i min hylla (shame on me!), men de kan jag ju inte uttala mig om. 😉
   Jättekul att du hittade hit och tack så mycket för din kommentar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑