japanska rollspel, spelmusik och Final Fantasy XIV

Annalog – avsnitt #1

En podcast? Ja, varför inte?

Idéerna och planerna har funnits hos mig i över ett års tid, men jag har inte riktigt fått arslet ur vagnen. Men sedan jag var med i Radio Speltorsk i mars så fick jag ytterligare mersmak. Och idag, satt jag med en hel del tid på mina händer sedan jag rage-quittade FF VI (se posten innan denna) och då fanns det liksom inte så mycket att fundera på. Just do it.

Jag är förstås extremt ny på detta, så självklart finns det en massa missar och saker som kan bli bättre. Som det alltid gör. Tack vare hjälp med mjukvara från kära Ina så lyckades jag faktiskt sätta ihop ett litet avsnitt. Se det som att Bambi försöker stå på isen, lite så är det kanske och det gör mig ingenting. Learn. By. Doing.

Så, jag hoppas att ni gillar det här lite udda tillskottet på podcast-himlen. Jag är inte ute efter att göra underverk, men jag hade kul och har lärt mig nåt nytt. Förhoppningsvis gillar ni som vågar/vill/orkar lyssna det ni hör.

Annalog avsnitt #1 – 10.28 min

Tack till min kära lillebror som fixat den tjusiga vinjetten.

12 kommentarer

 1. SpeLinnea

  Jättefint! Va duktig du är, låter väldigt tydlig och vettig i rösten. Jag trodde Annalog anspelade på ditt namn (såklart) och att det var din logg, fast på engelska. Din förklaring var mycket trevligare!

  Att en människa får ”sämre” eller mindre fantasi när man blir äldre tror jag inte riktigt är hela sanningen. Man förväntas bete sig på ett visst sätt som vuxen, vilket bidrar till att man inte uttrycker sin fantasi på samma sätt som ett barn. Har nyss läst en bok om Vygotskij och fantasi och kreativitet. Det var rätt ball faktiskt, trots att det var skollitterattur!
  SpeLinnea skrev nyligen: Retrospelsmässan 2012

  • Anna

   Wow, kul att få en sån fin kommentar från dig! 😀 Glad att du gillar själva bakgrunden/förklaringen till Annalog också. ^__^

   Jag inser att jag i podden inte förklarar så genomgående som jag kunde ha gjort kring vad jag menar med att man ”tappar” sin fantasi. Jag delar egentligen samma åsikt som författaren Ken Robinson, som menar på att vi blir ”educated” och att systemet som alla världens skolor har, systematiskt tvingar oss att tänka på ett visst sätt och leta efter ett rätt svar, istället för att tänka i nya banor – dvs vara kreativa. 🙂 Och det framgick ju inte riktigt av det jag sa, men jag ville heller inte styra in på nåt helt annat än det avsnittet handlade om. Anyways, det finns en jättebra föreläsning med honom från TED om detta, titta gärna på den! 😀

   http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html

 2. SpeLinnea

  Wow, va kul att du nämner just den! Jag har nyligen suttit och skrivit massa om just den föreläsningen bl.a! Häftigt. Vill länka en annan som jag tycker passar in på temat också.

  I runda slängar handlar det om att vi lär oss av att göra fel, men samhället är uppbyggt av att man är en kass människa om man gör misstag.

  http://www.ted.com/talks/lang/en/kathryn_schulz_on_being_wrong.html
  SpeLinnea skrev nyligen: Retrospelsmässan 2012

  • Anna

   Vilket sammanträffande! 😀 Han är bra Ken Robinson. Har ett par böcker av honom. 🙂

   Låter som en mycket intressant föreläsning, den ska jag titta på! Tack för länk!

 3. Ina

  Mycket snyggt namn ^^ Jävligt kul att du kom igång med detta 😀
  Solopoddar är grymt svåra att göra, men du lyckas 🙂 Du har en skön röst och det blir en trevlig monolog… Annalog ^^

  Efter att du förklarat lite mer vad du menade med att man tappar fantasin så håller jag med om att det iaf verkar vara så för de flesta. Jag känner dock själv att jag snarare tycker all min blir bättre. Hade nästan ingen fantasi som liten men har liksom ”utvecklat” den mer och mer.

  Har själv inte spelat FF VI, men sambon är helt på din sida och tycker inte heller att det är sådär fantastiskt som många säger. Humhum. Jag vill testa det iaf 😀
  Ina skrev nyligen: Just nu:

  • Anna

   Tack Ina! 😀 Superkul att du gillar det du hör. Jag gillar själv tanken på att hålla avsnitten korta, just för att jag inte vill riskera att det blir tråkigt i längden. 😉

   Ah, din sambo håller med! 😀 Fan vad glad jag blir. Jag tycker absolut att du ska spela det, det är värt tiden, men låt mig säga såhär, både FF V, VII och IX sparkar sexans rumpa om du frågar mig. 😉 (Och nu sätter jag mig och väntar på hatkommentarerna. ;D)

   Tack snälla för din åsm kommentar! 😀 <3<3

 4. Niklas

  Gillar att det är kortare delar, gör att det inte är ett halvt projekt att lyssna igenom, utan snarare något man kan göra när man ser att det lagts upp. Tummen upp 🙂
  Niklas skrev nyligen: Spelutvecklandets undervegetation

  • Anna

   😀 😀 Det gör mig jätteglad att min idé uppskattas. Tack för att du lyssnade och kommenterade! ^^

   • Niklas

    Det är en awesome idé! Korta avsnitt, kommer lite då och då (en glad överraskning kan man kalla’t, om man är optimist) samt det enda intressanta ämnet i spelvärlden. 😀
    Niklas skrev nyligen: Spelutvecklandets undervegetation

    • Anna

     Aw, you are making me blush! ^__^;;;; 😀 Nä, men allvarligt, stort tack för pepp! Det behövs alltid. ^^

 5. Smisk

  Satan va den låten från Nier va bra 🙂

  Har du klarat det spelet eller?

  Är det något du kan rekommendera?

  Jag hittade något du skrev om det men inget om vad dy tycker om spelet (om du tycker något).

  • Anna

   Visst är den underbar! 😀 Jag har, dessvärre, inte klarat Nier, ännu. Jag spelade 16 timmar och sen hamnade annat i vägen. Det är verkligen ett spel jag vill plocka upp igen och slutföra. Det är en mörk värld, med pyssliga och pussliga moment, lite vuxen och rå Zelda-känsla skulle man kunna säga. Onekligen ett unikt spel med karaktärer som inte kommer från en ready-made-mall. Rekommenderas! 😀 Folk har lyckats hitta det billigt lite här och var så det hoppas jag att du lyckas med också.

   Tack så mycket för din kommentar! Kul att du lyssnade! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 RPGaiden

Tema av Anders NorenUpp ↑